Blogit


12.5.2023

Äitienpäivän perinteemme

Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Laura Vuola kirjoittaa Äitienpäivästä Vesaisten blogiin

Monien äitienpäivä on täynnä perinteitä. Omassa perheessäni äitejä juhlistetaan kukin, lahjoin, syömällä hyvin sekä kahvittelemalla. Itselleni tämä äitienpäivä on toinen äitienpäivä äitinä. Äidiksi tultuani kyseinen juhlapäivä on saanut enemmän merkitystä ja syvyyttä. Minulla paikkani äitien ketjussa. Tiedän olevani onnekas, kun saan viettää äitienpäivää neljän sukupolven voimin. 

 

Itselleni rakkaimpia äitienpäivämuistoja lapsuudesta ovat valkovuokkojen poiminta ja aamuinen jännitys ennen äidin herättämistä laululla. Muistoissa korostuu yhdessä vietetty aika ja tekeminen.  Yksinkertaiset asiat, kuten kukkien poimiminen tien varresta yhdessä siskon kanssa. Tieto siitä, että koko päivä vietetään yhdessä perheen kanssa. Mieleen on myös jäänyt päivien juhlallisen rento tunnelma. Samankaltaisia muistoja haluan oman lapseni saavan.

 

Äitienpäivänä juhlitaan äitejä, mutta itse haluan ajatella, että päivä on myös koko perheen, läheisten ja kevään juhla. Tommy Tabermanin runon myötä haluan toivottaa kaikille keveän iloista äitienpäivää!

 

Mitä se rakkaus on?

lapsi kysyy

lämpimänä sylissä.

Rakkaus on sitä,

että pitää sylissä,

sinä vastaat,

annat sormiesi lipua

hentojen hiusten läpi.

Hento kuin lapsen hius

on rakkaus,

yhtä hauras,

yhtä puhdas ja väkevä.

Mikset sinä sitten ole

koskaan minun sylissäni?

lapsi kysyy vakavana,

eikä suostu hyväksymään,

että yksikään rakkaus olisi

toista suurempi tai pienempi.

Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja, Laura Vuola