Tapahtumat

Kohti teatteriharjoituksia!-koulutus 16.9. - siirretty keväältä 2022

Vesaiset järjestävät yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa Kohti teatteriharjoituksia-koulutuksen osana Vesaispäivien 16.9. ohjelmaa.

16.9.2022 9:00–19:15

Opi keinoja teatteri-improvisaation ohjaamiseen ja lyhyen esityksen valmistamiseen

Vesaiset järjestävät yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa Kohti teatteriharjoituksia-koulutuksen 16.9.2022 (kts. tarkempi aikataulu alta). Tapahtumapaikka ilmoitetaan huhtikuun 2022 aikana. Koulutuksessa opit keinoja teatteri-improvisaation ohjaamiseen ja lyhyen esityksen valmistamiseen. Saat tarvittavat työkalut oman improvisaatio-/näytelmäkerhon käynnistämiseen ja sen ohjaajana toimimiseen. Koulutuksen oppeja voi helposti hyödyntää myös leirien tai tapahtumien ohjelman suunnittelussa ja toteutuksessa. Aiempaa kokemusta teatterin tekemisestä ei tarvita. Kouluttajana toimii teatteriopettaja Jukka Heiskanen.

 

Kurssin sisältö

Koulutuksessa tutustumme teatteri-improvisaation alkeisiin ja kartutamme harjoituspankkiamme tulevaa ohjaustyöskentelyä silmällä pitäen. Improvisaatio on hyvä keino tutustua teatterin tekemiseen ja heittäytymiseen, sillä ennakkomateriaalia ja tekstin opettelemista ei tarvita.

Harjoittelemme lisäksi lyhyen kohtauksen valmistamista pienryhmissä ja perehdymme siihen, mitä kohtausta ohjattaessa on hyvä ottaa huomioon.

Kurssin tavoitteena on tarjota välineitä teatterityöskentelyn aloittamiseen ryhmän kanssa. Kurssin pääpaino on toiminnallisissa harjoitteissa. Aloitamme matalan kynnyksen työskentelyllä – aiempaa kokemusta teatterin tekemisestä ei edellytetä. Pakkaathan vain mukaasi leikkimieltä ja vaatteet, joissa on miellyttävä olla ja liikkua.

Koulutusta edeltää Vesaisten oma ohjaajakoulutus, jossa käydään läpi kerho- ja leiriohjaajan taitoja.

Aikataulu

Perjantai 16.9.
klo 8.00-9.00 Aamiainen
klo 9.00-11.15 Kohti teatteriharjoituksia!-koulutus 
klo 11.15-12.00 Lounas 
klo 12.00-14.15 Kohti teatteriharjoituksia!-koulutus 
klo 14.15-14.30 Kahvitauko 
klo 14.30-17.30 Kohti teatteriharjoituksia!-koulutus 
klo 17.30-18.30 Päivällinen 


Osallistumismaksu

Tiedot osallistumismaksusta julkaistaan huhtikuun aikana.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen avataan uudelleen huhtikuun aikana. Aiemmat ilmoittautumiset eivät siirry automaattisesti uuteen ajankohtaan. Ilmoittauduthan uudestaan.

Saat ilmoittautumisesta vahvistuksen sähköpostiisi sekä infoviestin tapahtumaa edeltävällä viikolla.

 

Koulutus järjestetään mikäli mukaan ilmoittautuu vähintään kahdeksan (8 ) yli 16-vuotiasta osallistujaa.

 

Kuka on Jukka Heiskanen?

Olen teatteriopettaja (TeM, TIO AMK), joka on seikkaillut teatterin maailmassa reilut parikymmentä vuotta: ensin intohimoisena harrastajana, sitten opiskelijana ja nyt opettajana. Viime vuosina työskentelyni pääpaino on ollut taiteen perusopetuksessa Riihimäen Nuorisoteatterilla. Siellä olen saanut opettaa eri-ikäisiä opiskelijoita taaperoista aikuisiin. Nuorisoteatterin lisäksi olen opettanut myös mm. Kansalaisfoorumilla, Aalto-yliopistolla, Vantaan aikuisopistolla, Kansallisteatterilla sekä peruskouluissa ja lukioissa.

 

Teatterityöskentelyssä pyrin turvallisen ilmapiirin luomiseen, joka luo pohjan luovalle työskentelylle. Mielestäni ideaali taideohjaaja kantaa vastuun selkeästä työskentelystä, mutta jättää tilaa osallistujien luovuudelle ja kannustaa käyttämään sitä.

Lisätietoja

Tapahtumapaikka

Järjestäjä