Luontoleiri Kuusamossa 

 Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivangissa 

 28.6.-1.7.2018

 

Kiitos ilmoittautumisestasi Vesaisten valtakunnalliselle kesäleirille! Tässä kirjeessä on tärkeää tietoa leiriin liittyen. Kirje kannattaa lukea huolellisesti läpi ja säästää leiriä varten. Voit halutessasi tulostaa itsellesi paperiversion. Leirikirje on luettavissa leirillä pajoissa ja leiri-infossa.  
 
HUOM! Leiri-ilmoittautuminen avattiin vielä viikoksi ajalle 7.6. – 13.6. Mikäli tiedät leiristä kiinnostuneita henkilöitä, voit halutessasi kertoa asiasta eteenpäin. Sisämajoituspaikkoja on rajoitetusti, joten kannattaa toimia nopeasti.  
 
LEIRILLE SAAPUMINEN JA POIS LÄHTEMINEN 
Leirille saavutaan torstaina 28.6. klo 13-16 välisenä aikana. Ilmoitathan saapumisaikanne, mikäli saavutte klo 16 jälkeen. Leiri päättyy sunnuntaina 1.7. klo 11.30 alkavaan lounaaseen.  
 
Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki sijaitsee osoitteessa Rovaniementie 62 A, 93800 Kuusamo. Oivangin kotisivuilta www.oivanki.fi löydät lisätietoa Oivangin tiloista, ympäristöstä ja etäisyyksistä.  
 
LEIRIPASSI 
Jokainen leiriläinen saa itselleen leiripassin, jossa näkyy oma nimi ja piiri. Leiripassia pidetään esillä koko leirin ajan. Passin saa pitää itsellään leirin päätyttyä. 
 
RUOKAILUT 
Leirillä tarjotaan neljä ateriaa päivässä: aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Ruokailut sisältyvät leirin hintaan. Ilmoittautumisen yhteydessä on kysytty mahdolliset ruoka-aineallergiat ja nämä tiedot on toimitettu Oivangin keittiölle. 

Aamupala, lounas ja päivällinen on porrastettu kolmeen eri ryhmään puolen tunnin välein tapahtuvaksi. Iltapalalla (19.30-21) käydään omaan tahtiin. Näin vältymme jonottamiselta ja ruokailu sujuu joutuisammin. Pyrithän noudattamaan omaan leiripassiin merkittyä ruokailuaikaa ja värikoodia. Ruokailutilaan mahtuu kerralla 75 henkilöä ruokailemaan. 

Perjantain vaellukselle ja koskenlaskuun lähtevät nauttivat retkilounaan, muut ruokailevat normaalisti Oivangissa. Retkelle lähtijöille tiedoksi, että mukaan oma juomapullo ja/ tai termospullo.  Lauantain iltapala valmistetaan ja tarjoillaan kodassa. 
 
VAKUUTUS 
Suosittelemme, että jokaisella alaikäisellä olisi leirillä mukana vastuuaikuinen, joka on vastuussa lapsesta koko leirin ajan. Leiriläiset on vakuutettu Vesaisten Keskusliiton toimesta tapaturmavakuutuksella 3500 euroon asti. Tapaturman sattuessa osallistujan omavastuu on 80 euroa.  
 
MAJOITTUMINEN 
Leirillä yövytään ilmoittautumisten perusteella joko Metso, Riekko tai Teeri majoitusrakennuksessa, teltassa tai asuntoautossa/-vaunussa. Majoitusrakennuksen varanneet saavat liinavaatteet Oivangin puolesta. Oma pyyhe kannattaa kuitenkin jokaisen ottaa mukaan. 
 
Majoituspaikat siivotaan sunnuntaina aamupalan jälkeen. Huoneiden luovutus ja avainten palautus on tehtävä sunnuntaina klo 10 mennessä ennen leirin päättäjäisten alkamista.  
 
PÄIVÄKÄVIJÄT 
Leirille voi tulla myös päiväkävijäksi. Päiväkävijöiden leirihinta (4-17-v. 25e,18v. ja yli 35e) sisältää päivän maksuttoman ohjelman ja ateriat. Lisäksi on mahdollista osallistua päivän maksullisiin aktiviteetteihin, jos niissä on tilaa. 
 
SAUNA JA PESEYTYMINEN 
Varaathan omat henkilökohtaiset peseytymisvälineet ja oman pyyhkeen mukaan.  
Rantasauna on lämpimänä seuraavasti:            to 28.6. klo 19.30 – 21.30 

pe 29.6. klo 18.00 – 20.00 

la 30.6. klo 18.00 – 20.00 
 
UIMINEN 
Uiminen on sallittu vain aikuisen valvonnassa. Laiturin vieressä on hiekkaranta, jossa on loivasti syvenevä ranta. Ranta soveltuu myös pienille uimareille. Isolta laiturilta mennään syvään veteen ja laiturin sisäaukon (4x4 m) syvyys on noin 1m. Huolehditaan yhdessä kaikkien uimareiden turvallisuudesta.  
 
SOUTAMINEN JA ONGINTA 
Oivangissa on useita soutuveneitä ja ne ovat vapaasti käytettävissä koko leirin ajan. Pelastusliivin käyttö on pakollista. Liivejä saa paikan päältä lainaksi kalastusvarastosta ja ne palautetaan myös sinne.  
 
Kalastuksesta kiinnostuneet ottavat omat kalastusvälineet mukaan. Oivangissa on tapana, että saalis valmistetaan ja nautitaan itse paikan päällä olevassa rantakodassa.  
 
Huomioithan, että soutaminen ja onginta toteutetaan vain aikuisen/huoltajan valvonnassa.  
 
MUUT AKTIVITEETIT 
Oivangissa on mahdollista pelata vapaasti tennistä, frisbeegolfia, rantalentopalloa, minigolfia, ilmakiekkoa, pöytäjalkapalloa ja biljardia. Välineet saa paikan päältä ja ne tulee palauttaa käytön jälkeen. 
 
KIOSKI 
Ruokalan yhteydessä sijaitsevassa kioskissa on myytävänä pientä naposteltavaa, mm. karkkeja ja jäätelöä. Maksaa voi käteisellä tai pankkikortilla. Toivomme, että naposteltavat ostettaisiin pääsääntöisesti vasta ruokailun jälkeen, ei ennen sitä.  
 
LEIRIPAJAT 
Leiripajat sijaitsevat Luontomatkailu ja nuorisokeskus Oivangin pihapiirissä. Pajat on merkattu ja niihin on opastus. Osa pajoista toimii ns. nonstop-periaatteella eli voit vapaasti vaihtaa pajaa, kun olet saanut työsi tehtyä. Leiripajoista ja niiden ajankohdista tulee tarkempaa tietoa ennen leiriä.  
 
Perjantain vaellus- ja koskenlaskuretkelle osallistujille huomioitavaa: 
Ilmoittakaa etukäteen osallistujien kengännumero ja sadepuvun koko sähköpostilla osoitteeseen: tiedotus@vesaiset.fi. Pienille lapsille suositellaan omaa sadepukua ja kumikenkiä mukaan.  
 
Leirin askartelupajan tuotokset toteutetaan pääosin kierrätysmateriaaleilla. Pajoissa on materiaalia, mutta halutessasi voit myös tuoda mukanasi tarvikkeita seuraavasti: 

  • sytykeruusujen tekemiseen: kananmunankennoja, kynttilänjämiä, värikkäitä vahaliituja, servettejä, tyhjiä Pringles-purkkeja säilytykseen ja kuljetukseen   
  • kivenmaalaukseen: maalattavan kiven 
  • korttien tekemiseen: kuviollisia ja värillisiä papereita, tarroja, kartonki 

YÖVAELLUS 
Yövaellus toteutetaan lauantaina klo 22.30-00.30 välillä ja se on nuorten oma juttu. Nuoret suunnittelevat siihen itse ohjelman ohjaajan kanssa. Lauantain iltapala nautitaan vaelluksen aikana.   
 
ENSIAPU 
Oivangissa on saatavilla ensiaputarvikkeita. Ensiaputarvikkeet sijaitsevat päärakennuksessa, joka on lukittuna klo 20.50 -07.00. Vesaisten toimesta on myös omia ensiaputarvikkeita mukana leirillä. 

Ensiapuvastaavana leirillä toimii Maija Paavola p. 044 2940753. Maijalle voi soittaa, jos leirin aikana ilmenee ensiavun tarvetta. 
 
LEIRIN MAKSU 
Vesaisten Keskusliitto laskuttaa piirejä, jotka edelleen laskuttavat oman piirin osallistujia joko suoraan tai osaston kautta kierrättäen. Oman piirin toiminnanjohtajalta saa tarkempaa tietoa laskutuksen ajankohdasta. Leirin lopullinen hinta määräytyy käytyjen maksullisten pajojen perusteella.  

Piirien toiminnanjohtajien yhteystiedot:  
http://vesaiset.fi/fi/Yhteystiedot/Vesaispiirien-yhteystiedot  
 
TIETOSUOJA 
Vesaisten Keskusliitto on vastaanottanut leiri-ilmoittautumiset ja käsitellyt niitä luottamuksellisesti. Osallistujien yhteystiedot on toimitettu oman piirin toiminnanjohtajalle ja mahdolliset ruoka-allergiat ilmoitettu lukuina Oivangin nuoriso- ja luontomatkailukeskukseen. Keskusliitto ei tallenna tietoja pidempään, kun on toiminnan järjestämisen kannalta välttämätöntä. 
 
Leirillä otetaan kuvia ja kuvien julkaisuun on erikseen kysytty lupa ilmoittautumisen yhteydessä. Huomioimme tämän koko leirin ajan.  
 

LISTA MUKAAN OTETTAVISTA 

  • Teltassa tai asuntoautossa/-vaunussa yöpyjille omat liinavaatteet ja makuualustat 
  • Vaatteita lämpimän ja kylmän sään varalle 
  • Hyvät jalkineet, erityisesti vaellusta ajatellen 
  • Uimapuku ja kylpypyyhe 
  • Peseytymisvälineet, henkilökohtainen hygienia 
  • Hiusharja tai kampa 
  • Henkilökohtaiset lääkkeet (särkylääke, allergialääkkeet) 
  • Hyttyskarkote sis. mäkäräissuojan 
  • Aurinkovoide  
  • Lippalakki tai muu päähine auringonpaisteen varalta 
  • Sadevarusteet (sateenvarjo/sadetakki, kumisaappaat) 
  • Oma juomapullo ja/tai termospullo perjantain retkelle 
  • Omat kalastusvälineet, jos aikoo käydä kalalla (aikuisen valvonnassa)