Tervetuloa Savo-Kymin Vesaisten sivuille!


Savo-Kymin Vesaiset järjestävät lapsille ja perheille tapahtumia ja retkiä Etelä-Savon ja Kymenlaakson alueella. Tapahtumiin ja retkiin voi osallistua kuka tahansa!

Vesaisten Savo-Kymin piirin toimisto sijaitsee osoitteessa 
Porrassalmenkatu 33, 50100 MIKKELI
toiminnanjohtaja Noora Ruuth
p. 044 364 36 36  tai  etela-savo@vesaiset.fi

 

Paljon  paikallista toimintaa tulossa, seuraa nettisivuja ja Facebookia!

 

 

Uutiset
STUDIO SNELLA -animaatiopajoja esikouluikäisille 23.10.2017
Vesaisten Keskusliitto jatkaa viime vuonna Mediakasvatuskeskus Metkan kanssa alkanutta yhteistyötä.
KOKO PERHEEN JÄRJESTÖ VESAISET JUHLII MÄNTSÄLÄSSÄ 6.8.2016
Vesaisten Keskusliitto järjestää parhaillaan yhteistyössä Vesaisten Helsingin piirin ja Vesaisten Uudenmaan piirin kanssa kaupunkileirin 4.-7.8.2016.
TERVETULOA VESAISTEN 60-VUOTISJUHLAAN! 26.7.2016
Tervetuloa Vesaisten 60-vuotisjuhlaan lauantaina 6.8.2016 Saaren Kartanoon, Mäntsälään!
Onnenpyörän pyöritystä ja legojen määrän arvausta Lapsimessuilla 13.5.2016
Vesaiset osallistuivat 15.-17.4.2016 Lapsimessuille Helsingin messukeskuksessa.
Nuora: koulutus suojaa arjen haasteilta 27.1.2016
Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan julkaisema tiedote korostaa perheen ja koulutuksen merkitystä nuoren arjenhallinnan opettelussa.
Lapsi- ja nuorisotyötä tekevien järjestöjen lausunto uudesta nuorisolaista 24.11.2015 26.11.2015
Vesaisten Keskusliitto on yhdessä muiden lapsi- ja nuorisotyötä tekevien järjestöjen kanssa arvioinut uuden nuorisolakiesityksen vaikutuksia erityisesti lasten oikeuksien, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumisen näkökulmasta.
Vesaisten valtuuskunnan julkilausuma: TURVAA JA TULEVAISUUTTA 11.10.2015
Vesaisten valtuuskunta muistuttaa julkilausumassaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden erityisen tuen ja suojelun tarpeesta.
"Karibu Tanzania" - Tervetuloa Tansaniaan 10.8.2015
Seija Saarikoski-Silvolan matkaraportti Tansaniasta.
Taitoniekan finalistit 2015 kisasivat sijoituksestaan aurinkoisessa Turussa 16.6.2015
Taitoniekan finaali käytiin torstaina 11.6.2015 Turussa. Kisaan osallistui 16 joukkuetta kuudesta eri piiristä.
Vesaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry:n julkilausuma: Pelipaussista aikaa perheen yhdessäoloon 24.4.2015
”Ihan vähän aikaa vielä…jooko.” ”Vielä yks kenttä.” ”Tätä ei voi tallentaa.” "Tämä taso vielä, mulla on just enkka tulossa." Samalla vilkaiset älypuhelimella Facebookista mitä kuuluu naapurin Pirkolle ja millainen on Marjon uusi kampaus.
Vesaisten Keskusliiton valtuuskunnan julkilausuma 21.3.2015: Hyvinvointia perheille 27.3.2015
Suomalaisen perhepolitiikan tavoitteena on ollut tarjota lapsille turvallinen kasvuympäristö ja turvata vanhemmille aineelliset ja henkiset mahdollisuudet perheen perustamiseen ja lasten kasvattamiseen. Vesaisten Keskusliitto vaatii toimenpiteitä, että kaikilla lapsilla olisi oikeus turvalliseen elämään ja riittävään elintasoon.
Lausunto suunnitelmissa olevaan nuorisolain alaikärajan nostoon 27.3.2015
Me allekirjoittaneet lapsi- ja varhaisnuorisotyötä tekevät järjestöt suhtaudumme erittäin kriittisesti nuorisolain muutoksen yhteydessä esillä olleeseen alaikärajan määrittelemiseen. Nuorisolaki on tähän saakka ollut ns. väestölaki, joka on koskenut tiettyä ikäryhmää Suomen kansalaisia. Mikäli laki muuttuu selkeästi nuorisotyölaiksi ja lakiin kirjataan alaikäraja, vaikeuttaa se nuorten asemaa entisestään, eikä se tue nuoren kokonaisvaltaista kasvua aktiiviseen kansalaisuuteen.
Hae nyt tuetulle perhelomalle: Kylpylähotelli Sani, Kalajoki 2.-7.8.2015 17.2.2015
Kaikille avoin ja edullinen tuettu perheloma on nyt haussa Kalajoelle! Loman tavoitteena on vahvistaa perheen sisäisiä vuorovaikutussuhteita ja virkistäytyä. Lomaohjelmassa on perheenjäsenten yhteistä tekemistä, eri-ikäisille lapsille suunnattua ohjelmaa sekä mahdollisuus lapsiparkkiin alle 3v lapsille. Omavastuuosuus 100 €/hlö, alle 17 v. maksutta. Hakuaika päättyy 4.5.2015.
Mirja Vehkaperä: Kotien hyvinvointi ykköshankkeeksi 11.2.2015
Suurin osa lapsistamme voi hyvin ja elää tasapainoista arkea. Vanhemmat haluavat panostaa hyvään lapsuuteen. Vanhempien koulutus, asema työelämässä sekä taloudellinen ja terveydellinen tilanne vaikuttavat suoraan lapsen hyvinvointiin.
Kansainvälinen leiri Liettuassa 2.2.2015
Joulukuussa 2014 kolme vesaista osallistui “Youth exchanges for rural youth” kansainväliseen koulutukseen Liettuassa.
Mirja Vehkaperä: Hyvinvointia perheille 5.12.2014
Viime aikoina olemme joutuneet jälleen lukemaan järkyttäviä uutisia lapsiperheiden tragedioista. On äärimmäisen huolestuttavaa, että Suomessa lapsiperheiden pahoinvointiin ei pystytä reagoimaan riittävän aikaisin. Vasta uupuneiden vanhempien traagiset teot saavat viranomaiset toimimaan. Avunantaminen on tällöin jo myöhässä.
Eija Katila Etelä-Pohjanmaalta valittiin Vuoden Vesaiseksi 3.12.2014
Vesaisten Keskusliiton hallitus myönsi Vuoden Vesainen 2015 – kunnianosoituksen Eija Katilalle. Katila on ollut mukana vesaisjärjestössä jo yli kaksikymmentä vuotta. Nykyään hän toimii Alavuden osaston sihteerinä ja Etelä-Pohjanmaan piirin hallituksen jäsenenä.
Vesaisten Keskusliitto: Riittävät tukiverkostot saatava lapsiperheille 1.12.2014
Nykymaailma vaatii täydellisyyttä ja onnistumista; kiiltokuvapinta ja kulissit on säilytettävä. Totuus kulissien takana voi olla kuitenkin toisenlainen. Tämän ovat viime vuosien järkyttävät perhesurmatapaukset osoittaneet.
#isänkanssa-kampanja korostaa isän merkitystä arjessa 5.11.2014
Isänpäiväviikolla lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila haluaa korostaa isän roolia täysivaltaisena perheenjäsenenä.
Puheenjohtaja Mirja Vehkaperän avauspuhe Vesaisten valtuuskunnassa 28.10.2014
Vesaisten vuoden 2014 teema on ollut Tekoja perheiden hyväksi. Heti aluksi on todettava, että maailman ja maamme kehitys on ollut kylmää kyytiä lasten, nuorten ja perheiden näkökulmasta katsottuna. Työttömyys on lisääntynyt, valtionosuuksien leikkaukset heikentäneet peruspalveluita, lapsiperheiden ostovoima heikentynyt ja maamme heikon talouden myötä juustohöylä on käynyt monen perhe-etuuden kimppuun.
Vesaisten hallitus uusiutuu 27.10.2014
Vesaisten Keskusliiton hallituksessa valittiin uudelleen jatkamaan Minna Autere Helsingistä. Uusina hallituksessa aloittavat Aki Kontio (Oulu/Kiiminki) ja Irma Matinlompolo (Tornio). Kausi kestää kolme vuotta.
Lapsi tarvitsee aikuisia – oletko läsnä? 26.10.2014
Lehtien lööpit ja television uutiskuvat ovat osa lapsen elinympäristöä. Lapsen kyky erottaa toisistaan fakta ja fiktio kehittyvät vähitellen. Vielä 10-vuotiaskin voi olla epävarma siitä, onko iltauutisten anti totta vai tarua. Uutisten ja internetin tarjoamat kuvat voivat olla yhtä järkyttäviä tai vielä järkyttävämpiä kuin väkivaltaiset elokuvat tai tv-sarjat. Kuvat voivat jäädä lapsen mieleen ja nostaa esiin vaikeita kysymyksiä. Tämän ajan lapset ja nuoret tarvitsevat läsnä olevia aikuisia, jotka tunnistavat median tuoman ahdistuksen. Jatkuvista valtion talouden säästöistä johtuen lapsilta on säästetty läsnä olevia aikuisia.
Vesaiset kutsuvat seminaariin 22.10.2014
Vesaiset kutsuvat kaikkia vanhempia ja kasvattajia lauantaiaamuna järjestettävään seminaariin, jonka aiheena on ”Eväitä yhdessä kasvamisen matkalle - tukea lapsen kasvun haasteisiin ja eri toimijoiden väliseen kasvatusyhteistyöhön”.
Vesaiset haastavat #Tarinatempaukseen 14.10.2014
Vesaiset haastavat kaikki ystävänsä, viime vuoden tapaan, lukemaan satuja. Ota kuva lukuhetkestä, välitä kuva sosiaalisen median kautta ystäviesi nähtäväksi. Samalla voit haastaa ystäväsi Tarinatempaukseen.
Varapuheenjohtaja Vainio: LAPSET MAKSUMIEHIKSI! 24.9.2014
Kuluvan hallituskauden yksi näkyvimmistä ilmiöistä on ollut leikkausinto, joka on kohdistunut yhteiskuntamme pienimpiin ja vähiten sananvaltaa omaaviin jäseniin. Lapsilisien ja perhe-etuuksien leikkaukset ovat edelleen puheenaiheena ja aiheuttavat suurta huolta lapsiperheissä.
Vesaisten Keskusliiton valtuuskunta: Kuule lapsen ääni EU:ssa 22.3.2014
Euroopan unionin alueella asuu yhteensä noin 100 miljoonaa lasta. EU:n perusoikeuskirja velvoittaa, että lapsiin joko suoraan tai epäsuorasti vaikuttavan politiikan suunnittelussa, täytäntöönpanossa ja seurannassa on otettava huomioon lapsen etua koskeva periaate.
Ehdotus lastenkulttuuripoliittiseksi ohjelmaksi valmistunut 19.2.2014
Ehdotus lastenkulttuuripoliittiseksi ohjelmaksi vuosille 2014–2018 on luovutettu kulttuuri- ja urheiluministerille ja opetusministerille. Ehdotuksen tavoitteena on saada taide ja kulttuuri nykyistä tasavertaisemmin lasten ulottuville, omaksuttavaksi ja osallistuttavaksi. Ehdotukseen sisältyvillä toimenpiteillä lisätään lasten ja nuorten hyvinvointia ja vahvistetaan lastenkulttuuria. Ohjelmaehdotus koskee alle 18-vuotiaita lapsia.
Viisitoistavuotiaat harjoittelevat pelastamaan itsensä ja muut - Nou Hätä! kampanjoi nuorten poistumisturvallisuuden puolesta 11.2.2014
Bongaa EXIT -slogan muistuttaa, että aina on fiksua tietää kaksi tietä turvaan. Kahdeksasluokkalaisille suunnatun Nou Hätä! -kampanjan teemana on tänä vuonna poistumisturvallisuus. Nou Hätä! -kampanjaan odotetaan jälleen lähes 40000 osallistujaa yli 400 koulusta. Kampanja järjestetään kahdeksannentoista kerran ja se on tavoittanut jo puoli miljoonaa nuorta.
Vesaisten Keskusliitto: Lapsiasiavaltuutetun toiminta turvattava! 26.1.2014
Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan irtisanoutuminen tehtävästään on hätähuuto lasten, nuorten ja perheiden asioista. Resurssipula on ilmeinen. Lasten kuulemista yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ei edelleenkään tarpeeksi arvosteta.
Menneitä tapahtumiamme


17.9.2016 klo                               Maatilapäivä yhteistyössä Mimosan kanssa
Tutustutaan maatilaan Otavassa. Kyyti lähtee Mimosan edestä kello 10 ja paluu samaan paikkaan. 
Ohjelmassa: Poniratsastusta, lehmiä, lampaita, vuohia, eväät. Ilmoittautumiset 16.9. mennessä. Vapaa pääsy!
Katso lisää tästä!

Ilmoittautumisia otetaan vastaan! etela-savo@vesaiset.fi

29.10.2016 koko perheen retki Kymenlaaksoon.



4.-5.12.2016 Vesaisten PIKKUJOULU risteily Tallinnaan
Helsingin Vesaiset järjestää pikkujouluristeilyn, johon on mahdollista liittyä myös maakunnista. Aikataulu on kuitenkin tiukka: Ilmoittautumiset 15.9. mennessä etela-savo@vesaiset.fi
Matkat satamaan on jokaisen omalla vastuulla, esim Onnibussilta lippuja 5-10e/suunta. Kuitenkin jos lähtijöitä on bussillisen verran, piiri voi sponsoroida paluukyytiä.


3.5.2014 Maatilapäivä

Keväinen retki kansanedustaja Jari Lepän kotitilalle Pertunmaalle, Koirakiveen. 
Retkellä lapset tutustuvat maatilan elämään, eläimiin, elämäntapaan ja luontoon. Lasten luontosuhde vahvistuu, kun he oppivat, mistä maito tulee ja tutustuvat nykyaikaseen ruuan tuotantoon. Lisäksi ohjelmassa on makkaranpaistoa laavulla, leikkimielinen luontovisa ja iloista yhdessä olemista. 


 
lauantaina 28.9.2013 kello 11.00-14.00 
tehtiin Ruskaretki Luontoon. Luvalla Luonnosta - hankkeen tapahtumassa syksyn hurmaavat värit ja tuoksut houkuttelivat metsään ja Härkäniementupien kodalle. Ohjelmassa oli luontorasteja, makkaranpaistoa ja iloista yhdessä olemista.

Syksyinen metsä tuoksui, hehkui ja kutsui luokseen Etelä-Savon Vesaisten järjestämällä Ruskaretkellä 27.9.2013. Mukaan Härkäniementupien kodalle lähti iloinen joukko isoja ja pieniä retkeläisiä. Aamupäivän aluksi kuljimme ryhmissä luontopolulla, joka kiersi erilaisten metsätyyppien ja maisemien läpi, kallioiden, siirtolohkareiden ja muiden luonnonnähtävyyksien mahtavuutta ihastellen. Kysymysrastit pysäyttivät pohtimaan omaa tietämystä luonnosta. Mihin lääkinnälliseen tarkoitukseen pajua ennen käytettiinkään? Mitä jokamiehenoikeuksiin kuuluu? Pienimmätkin tiesivät, että vaahteran lehti löytyy Kanadan lipusta, että hirvi syö talvella havupuiden oksia, että kettu sanoi pihlajanmarjoja happamiksi. 

 


Hankalassa paikassa
 luontopolulla isosisko kantoi pikkusiskoa. Tyttötrion punaiset takit vilkkasivat vauhdikkaasti haapojen takana eikä poikaremmi tarvinnut leikinohjaajaa, kun metsä tarjosi parhaat vinkit. Pienen ihmisen ihmeteltävänä oli pöllön pesäpönttö, josta ei tiiraamisesta huolimatta tullut ketään ulos. Sammalet, lampaankäävät, talvikit ja moni muu ihme tuli tutuksi isompien ohjatessa pienempiään. 


Etelä-Savon Vesaiset aloitti Ruskaretkellä piirin Luvalla Luonnosta –tapahtumat. Luvalla luonnosta on Vesaisten Keskusliiton hanke, jossa tarjotaan kaikille tasavertaista vapaa-ajantoimintaa. Ideana on innostaa lapsia kasvamaan kansalaisiksi, jotka osaavat kantaa vastuuta yhteisestä ympäristöstämme ja yhteiskunnastamme. Luvalla Luonnosta –hanke jatkuu vuoteen 2015 saakka.

Luontopolun päätteeksi nautimme kodalla nuotioevästä. Isommat istuivat ja pohtivat vielä luontopolun visaisia kysymyksiä, kun pienet painelivat vatsan täytyttyä pikimmiten metsän siimekseen leikkejään jatkamaan. 
Kyllä syksyinen metsä on kaunis!


Laura Savander 
Vesaisten Etelä-Savon piiri
hallituksen jäsen

keskiviikkona 2.10.2013 klo 17.00 -20.00 Naisten hyvinvointi-ilta

Kesukstan piiritoimistolla vietettiin naisten hyvinvointi-iltaa. Mukana oli koru-esittelyä ja myyntiä, ihon- sekä kehon hyvinvointiin ohjeita ja vinkkejä sekä muuta mukavaa hemmottelua. 

8.-9.6.2013 VESAISTEN LIITTOKOKOUS TURUSSA

17.6.2013 SAUNA- JA VIRKISTYSILTA HÄRKÄNIEMEN TUVILLA

17.6. maanantaina klo 16:30- 20 vietimme jäsenten sauna- ja virkistysiltaa Mikkelissä Härkäniemen tuvilla.

1
.7.2013 VESAISTEN TOIMINTAPISTE HULIVILIKARNEVAALEILLA

1.7.2013 maanantaina olimme mukana Hulivilikarnevaaleissa Mikkelin Naisvuorella. Hulivilikarnevaali on maakunnan suurin lastenfestari, jonka järjestämisessä vapaaehtoisilla ja järjestöillä on aina ollut suuri rooli. Katso lisää www.hulivilikarnevaali.com

5.7.2013 HUVIPUISTORETKI TYKKIMÄELLE 

Huvipuistoretki Tykkimäelle perheille ja yli 10-vuotiaille lapsille järjestettiin heinäkuussa. "Tykkimäki on Suomen rennoin huvipuisto. Rentous tarkoittaa lasten riemua sekä lasten ja aikuisten yhdessä viettämää laatuaikaa. Tykkimäessä on kaikilla kivaa, turvallista ja kun homma sujuu, aikuisetkin voivat relata. Sadekaan ei haittaa, kun silloin pääsee peuhaamaan Mukkelis makkelis –touhupaviljonkiin. " (Sakari Pasanen, Tykkimäki). Lisätietoja ja rannekkeiden hinnat 
www.tykkimaki.fi

1.-4.8.2013 "AIKOJA, TAIKOJA, TARINOITA" - VALTAKUNNALLINEN PERHELEIRI VIRROILLA MARTTISESSA!

Lähde kesäiselle seikkailulle Virroille kauniiseen luontomaisemaan!

Taas on aika suunnata katse kohti kesää ja ilmoittautua vesaisleirille. Leirillä tutustuttiin luonnon ihmeisiin, vietettiin laatuaikaa mukavassa seurassa ja nautittiin Suomen kesästä.

Kesän 2013 leiripaikkana oli Marttisen Nuorisokeskus Virroilla. Leiri järjestettiin 1.-4.8.2013. Leirillä yövyttiin mökeissä ja teltoissa sekä tarjottiin herkullista ruokaa. Leiriohjelmaan kuului vaellusta ja toimintapajoja, seikkailua luonnossa, pelejä sekä uimista ja saunomista. Lisätiedot leiripaikasta 
www.marttinen.fi

Vesaisten perheleirille olivat tervetulleita lasten kanssa niin vanhemmat, mummot kuin kummitkin - kaikille löytyi tekemistä. Leirillä korostuivat Vesaisten arvot – turvallisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys.


17.3.2013 Pääsiäisaskertelua ja leivontaa Ristiinassa!


Sunnuntaina 17.3.2013 kello 15-18 olivat jälleen Ristiinan Telluksen ovet auki pienille ja isoille pääsiäisaskartelijoilla. Leivottiin aivan suussasulavia erilaisia täytepullia, keväisiä ja sitruunaisia ja nautittiin kivasta seurasta! Kotiinviemisiksi lähti virpomisoksia perhosin, palleroin ja värikkäin paperein koristettuina ja pilttipurkkiin askarrellut pupuset suklaamunille tai pääsiäisruoholle. Tapahtuma oli maksuton ja kaikille avoin.
Tellus, Brahentie 10, Ristiina.


MP900401449.JPG



TALVIPÄIVÄ LUONTO-TAIPALEESSA 


sunnuntaina 24.2.2013 kello 13-16
Santarantie 10 , 51130 Vanhamäki
Nautimme lumisesta talvipäivästä, viereissä pellossa kasvaneista marjoista keitetystä kuumasta mehusta, nuotiontulesta ja paistetusta makkarasta Vanhamäessä Talvipäivänä 24.2.2013. Paikalle tuli mukava joukko aikuisia ja lapsia rekiajelulle ja hiihtoratsastamaan. 
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<helmikuu 2018><<
helmikuu 2018
xmtktpls
5   123Läntisten piirien järjestökoulutus4Läntisten piirien järjestökoulutus
65678910Ulkoilupäivä 201811Ulkoilupäivä 2018
712Ulkoilupäivä 201813Ulkoilupäivä 201814Ulkoilupäivä 201815Ulkoilupäivä 201816Vesaisten työntekijäpäivät
Ulkoilupäivä 2018
17Vesaisten työntekijäpäivät
Ulkoilupäivä 2018
18Ulkoilupäivä 2018
819Ulkoilupäivä 201820Ulkoilupäivä 201821Ulkoilupäivä 201822Ulkoilupäivä 201823Ulkoilupäivä 201824Helsinki: Planeettamme maa 2-konsertti
Uusimaa: Planeettamme maa 2
Ulkoilupäivä 2018
25Ulkoilupäivä 2018
926Keski-Pohjanmaa: Vuokatin matka
Ulkoilupäivä 2018
27Ulkoilupäivä 201828Ulkoilupäivä 2018    
10       
Liity postituslistalle