Menneet tapahtumat

MENNEET TAPAHTUMAT

VALTAKUNNALLINEN KAUPUNKILEIRI 4.-7.8.2016

Etelä-Pohjanmaan piiristäkin oli, tottakai edustus valtakunnallisella perheleirillä, jota vietettiin tänä vuonna Kaupunkileirinä Mäntsälän Saaren kartanon vehreissä tiloissa sekä Helsingin vilinässä. Helsinki-päivän aikana saimme ajaa bussilla, metrolla, laivalla ja ratikalla, joista osa oli monelle aivan uusia kokemuksia. Helsingissä tuli nähtyä Suomenlinnan alue ja se kauan odotettu Linnanmäki. Päivä jäi lyhyeksi, kun illaksi piti palata Mäntsälään lauantain liittokokoukseen ja Vesaisten Keskusliiton 60-vuotisjuhlapäivään. Kaikkiaan ihana leiriviikonloppu, jota vietettiin kolmentoista eteläpohjalaisen ja noin 250 muun Vesaisen voimin. Parasta on nähdä saman henkisiä lapsia ja aikuisia!

 

TUHKIMO JA POPTÄHTI 14.7.2016

Tänäkin vuonna teimme retken Seinäjoen kesäteatteriin, missä lastenmusikaalina oli modernisoitu versio vanhasta tutusta Tuhkimosta. Tässä versiossa prinssi, eli poptähti löysi Tuhkimonsa laulukilpailun seurauksena. Kauniita pukuja, hienoa laulantaa sekä kimallusta, säihkettä ja glitteriä mahtui tähän nykynuorisolle suunnattuun satumaailmaan. Mukana tässä näytelmän ensi-illassa oli lopulta 29 Vesaista. Väliajalla saimme vielä nauttia vain meille katetusta tarjoilusta, kuin VIP-vieraat ikään!

 

SIRKUSLEIRI 11.7.2016

Läntisten vesaispiirien sekä E-P:n Keskustanaisten yhteinen perheleiri järjestettiin tänä vuonna päiväleirinä Kauhajoella, Nummijärven Majaniemessä. Leirillä oli kaikkiaan 30 osallistujaa, joista osa ohjaajan ominaisuudessa. Aktiviteetteina meillä oli sirkusaiheisia toimintapisteitä, askartelua ja päivän päätteeksi ihan oma, päivän aikana rakentunut sirkus. Aivan mahtavia esityksiä ja temppuja lapset suunnittelivat ja esittivät! Olihan meillä päivässä toki myös herkullista ruokaa ja Nummijärven aaltojen valloitusta saunomisen lomassa. Riemua ja onnistumisen iloa, sitä on Vesaisten toimintaa parhaimmillaan!

 

KESKUSTAN PUOLUEKOKOUS 10.-12.6.2016

Vuoden suurimpiin rutistuksiin kuului Keskustan puoluekokouksen lapsiparkin ja arpajaisten järjestäminen. Puoluekokouksessa oli reilusti yli kolme tuhatta kävijää, joten arpoja myytiin satoja. Palkintoja saatiin lahjoituksina, mutta suurimmat traktorit ja muitakin ostettiin piirin toimesta. Arpajaisten lisäksi meillä oli suosittu lapsiparkki ja lasten leikkitila, joissa kävi myös useampia perheitä levähtämässä kokouspäivän lomassa. Lapsiparkin vetonaulana oli Duudsoniparkista lainattu polkuauto, jolla sai testata ajotaitojaan. Autorata ei yrityksistä huolimatta lähtenyt vetämään kokousväkeä kisoihin, mutta lapset nauttivat ”kaahailusta”. Vesaisten puheenjohtaja Mirja Vehkaperän puheen aikana lapset jalkautuivat yleisön sekaan polkutraktorein ja keppihevosin. Näin muistutimme myös lapsiperheiden muistamisen tärkeydestä ja otimme hieman itsekin kantaa Traktorimarssin merkeissä: No farm, no food luki useamman traktorin perässä. Puoluekokousväki näki todella Vesaiset ja me saimme hienon viikonlopun omaa työtämme esitellen.

 

TRAKTORIMUSEO 27.5.2016

Kevään kunniaksi käytiin tutustumassa entisajan traktoreihin ja muihin koneisiin Nurmon Traktorimuseossa. Isännän juttuja kuunnellessa ja noin kahteensataan traktoriin tutustuessa vierähti pari tuntinen kuin siivillä. Myös lapset jaksoivat kuunnella isännän juttuja jotkut lähes koko kierroksen ajan. Mukana oli kaikkiaan 17 kiinnostunutta pientä ja vähän isompaakin isäntää ja emäntää.

 

VAPPUJUHLA 30.4.2016

Vesaiset järjesti perheille mukavan, toiminnallisen vappujuhlan Peräseinäjoen Vesaisten, Pjoen MLL:n, Karavaanarit sekä Ravintola Kalajärvi. Juhlassa oli esiintymässä Taikuri Delli, joka teki lapsille ilmapalloeläimiä ja opasti vielä aikuisia niiden vääntelyssä. Paikalla oli myös askartelu, kasvomaalausta ja onnenpyörä, joka pyörikin koko päivän. Mukavassa koko perheen vappuriehassa oli kaikkiaan noin 120 kävijää kymmenpäisen järjestäjäjoukon riemuksi.

 

TAITONIEKKA JA URHEILUPÄIVÄ 19.3.2016

Tämänvuotinen Taitoniekan piirikisa järjestettiin yhdessä Alahärmän osaston kanssa. Alahärmään oli lähtenyt kisailemaan 30 henkilöä, apujoukot mukaan lukien. Kysymykset olivat tuttuun tapaan kinkkisiä, ja jokaisen tietämykselle löytyi oma kysymys. Ainoastaan 13-15-vuotiaiden sarja jäi ilman osallistujia, muissa sarjoissa oli yhteensä seitsemän joukkuetta. Kisailujen jälkeen jatkettiin yhdeksän henkilön voimin urheilupäivän merkeissä Härmän kuntokeskuksen poreissa polskien. Uintien jälkeen vielä syötiin masut täyteen ”kuntsarin” buffetissa.

 

JYP-KÄRPÄT KIEKKOREISSU 20.2.2016

Yleisön pyynnöstä suunnattiin tänäkin vuonna bussi kohti liigakiekko-ottelua. Tällä kertaa ajoimme Jyväskylään missä isäntäjoukkue JYP otti mittaa Oulun Kärpistä. Ottelu oli tiukka ja kannustus kovaa! Mukana oli 31 isoa ja pientä jääkiekkofania, joista osa lupasi jo lähteä seuraavallekin reissulle.

 

MESTARITONTUN SEIKKAILUT 2.1.2016
Vuosi aloitettiin teatterimatkalla Tampereen työväenteatteriin, missä esitettiin aivan upea lasten fantasiamusikaali klassikkotarinaa mukaillen. Näytelmässä oli upeat lavasteet ja tarinassa seikkailtiin ystävien kesken vanhojen erimielisyyksien värittäessä matkaa. Vesaisten matkassa oli mukana 45 osallistujaa. Kotimatkalla kävimme vielä syömässä Ikaalisten Tei-tuvalla.

 

LASTEN UUDEN VUODEN JUHLA 31.12.2015
Peräseinäjoen Vesaisten Ravintola Kalajärven tiloihin organisoima upea lastenjuhla, jossa oli toimintapisteitä (onginta, kasvomaalaus, pinssipaja, piirustusta), taikurin esitys sekä loppuhuipennuksena upea ilotulitus. Vuoden vastaanottajaiset onnistuivat aivan yli odotusten ja kaikille jäi hyvä mieli.  Paikalla oli Vesaisten puolesta kahdeksan järjestäjää, sekä reilut 150 lasta ja aikuista.

 

PIKKUJOULU 12.12.2015

Etelä-Pohjanmaan piirin pikkujoulua saimme viettää Ilmajoen Vesaisten järjestämästä pikkujoulusta Herralan kulttuurikartanossa. Tarjolla oli erinomaista jouluruokaa, tanssiesitys, nukketeatteria sekä tietenkin joulupukki. Pikkujoulussa oli yhteensä 56 osallistujaa kuudesta eri osastosta.

 

VESAISTALENT 28.11.2015

Toista kertaa järjestetty – siis jo perinteinen – VesaisTALENT järjestettiin tänä vuonna Alavuden Sydänmaalla yhdessä Alavuden Vesaisten kanssa. Tuomareina päivässä olivat teatterialan ammattilainen Mikko Timonen sekä luokanopettaja (evp) Sirpa Kinnari. Juontajana toimi vanha vesaiskonkari Eemeli Porthén ja järjestelyistä vastasi koko piirin hallitus sekä Alavuden osaston väki. Osallistujia, itse Show’n esiintyjiä oli paikalle saapunut yhteensä 13 ja yleisöäkin 65 henkeä. Saimme nähdä kaikkiaan kymmenen esitystä: sketsejä, tanssia, laulua ja runonlausuntaa. Hellyttävät ja osin vauhdikkaatkin esitykset antoivat elämyksiä niin yleisölle kuin esiintyjille itselleenkin.

 

KERHONOHJAAJAKOULUTUS 21.11.2015

Marraskuisena lauantaipäivänä oli kerhonohjaajakoulutuksessa kolme innokasta tyttöä, jotka aikovat aloittaa vesaiskerhot osastoissaan. Koulutuksessa käytiin läpi paljon asioita, kuten lasten ohjaamista, ryhmädynamiikkaa, vastuukysymyksiä sekä tietenkin kerhotoiminnan sisältöjä. Päivän päätteeksi olikin jo hyvät suunnitelman tehtynä alkavia kerhoja varten. Onnea Kurikka ja Seinäjoki tulevalle kerhotoiminnalle!

 

HYVÄ JOULUMIELI -KERÄYS 20.-21.11.2015

Etelä-Pohjanmaan Vesaisten väki oli tänäkin vuonna kerääjinä lipaskeräyksessä, tällä kertaa Prisman kauppakäytävällä. Hyvä Joulumieli –keräyksen avulla saadaan osoitettua diakonian ja sosiaalitoimen osoittamille perheille mukava rahallinen avustus joulun ajan menoja helpottamaan.

 

KAATIALAN LUONTO- JA MINERAALIPÄIVÄ 5.9.2015

Perinteinen luontopäivä vietettiin tänä vuonna todella vaihtelevassa säässä, välillä paistoi aurinko, välillä tuli vettä taivaan täydeltä. Väkeä riitti silti ihan mukavasti, arviolta parisen sataa henkilöä, kaukaisimmat Varsinais-Suomen Vesaisista saakka. Vesaisten nuotiolla paistui monen monta makkaraa, mehua kului ja tikkupullat maistuivat; sai toiminnanjohtajakin elämänsä ensimmäisen tikkupullan, NAM! Tämän vuotinen luontopäivä oli muistin mukaan jo 12., mutta sen verran mukava päivä ettei varmasti viimeinen. Kävijöitäkin riittää, moni oli paikalla aivan ensimmäistä kertaa. Kiitos kävijöille ja kiitos päivän järjestyihin osallistuneille.

 

KAUNOTAR JA HIRVIÖ -KESÄTETTERI 5.8.2015

Vesaisporukka täytti lopulta melkoisen osuuden kesäteatterin katsomosta, kun kävimme katsomassa Bellen ja Hirviön rakkaustarinaa 107 henkilön voimin. Härmänmaalta tulivat oikein bussilla nauttimaan kesäillan kuttuurista! Välillä vähän jännittikin näytelmässä, mutta onneksi kaikki kääntyi parhain päin ja Kaunotar sai prinssiksi muuttuneen Hirviönsä. Hienosti oli toteutettu tämä satumaailman tarina, puvustukset olivat kekseliäästi toteutettuja ja erityisesti Kynttilä loisti roolissaan! :) Hienoa työtä!

 

RITARILEIRI 23.-24.7.2015

Peräseinäjoen Ahonniemen leirikeskukseen suunnattiin tämänvuotisen piirin ja Keskustanaisten piirin yhteisen leirin ajaksi. Ahonniemi koki huiman takautuman, kun nelisenkymmentä Keskiaikaisen hoviväen eri tasojen edustajaa käyskenteli pihamaalla ja saleissa. Ohjelmassa oli erilaisia työpajoja: linnanneitojen hatut ja ritarikilvet, ritarimiekat, keppihevoset. Valmistuneen rekvisiitan voimin käytiin itse suunnitellut leiriturnajaiset, joissa lajeina esteratsastus, polttopallo, miekkailu sekä pallon kuljetus. Kisojen ylituomarina sekä ratsastuksen lajituntijana toimi Keskustanaisten Kati Ojaniemi, Kiitokset Sinulle! Kaunis kiitoksemme myös teille kaikille innokkaille osallistujille, ilman osallistujia ei leireistä ja tapahtumista tulisi yhtikäs mitään! Ensi kesänä uusiksi, Tervetuloa! :)

 

KOLMÅRDEN 11.-14.6.2015

Ruotsin maalle lähdettiin E-P:lta tällä kertaa 39 ihmisen voimin. Onnikalla matka sujui rattoisasti, laivalla käytiin lähinnä nukkumassa, molemmin päin, ja mukavaa oli. Kolmården oli ainakin ensikertalaiselle huikean hieno paikka, kaksi päivääkin meinasi jäädä liian lyhyeksi koko alueen koluamiseen. Säät suosivat meitä matkalaisia aivan täydellisesti: Koko Ruotsissa oloaikamme aurinko paistoi ja lämmintä oli lähes 30 astetta. Sunnuntai-aamuna astuimme Turussa sateiseen, hätinä 10-asteiseen SUomen "kesään". Kovasti oli onnistunut tämän vuoden Vesaisten valtakunnallinen perheleiri, meillä ainakin tykättiin!

 

METSÄRETKI 23.5.2015

Sade ja tuuli eivät haitanneet, kun kymmenen urheaa Vesaista lähti Peräseinäjoen Kalajärvellä kohti metsäpolkuja. Tutustuttiin Havaintometsään jääkauden jäljistä sekä erilaisista metsätyypeistä kertovia opastauluja seuraten. Talsimisen jälkeen alkoi tulla savun haju nenään ja puiden välistä pilkotti jo metsäkämppä, jonne piirin vpj Tarja oli mennyt jo edeltäkäsin tulia tekemään. Makkara ja mehu maistuivat pienille ja isoille suille, hyvin mahduttiin pieneen kämppään. Syömisten jälkeen Tarja piti metsävisan, missä tunnistettiin eri kasveja näytteiden perusteella. Olikohan Tarja muistanut kerätä näytteet maasta, puusta kun ei oksia saa repiä! :) Jokamiehen oikeuksia tuli siis testattua myös käytännössä. Mukava retki, erityiskiitos Peräseinäjoen Vesaisille järjestelyistä sekä S-Market Lehtiselle mehuista ja makkaran kyytipojista. Metsäily jatkukoon, toivottavasti seuraavalla kerralla paremmassa säässä ja isommalla porukalla!

 

TAITONIEKKA & TANSANIA 25.4.2015

Kauniina keävtlauantaina kisattiin E-P:n piirin Taitoniekka. Kisaan osallistui viisi joukkuetta, joista kolme perhesarjaan ja kaksi nuormpien ikäsarjaan. Kysymykset olivat haastavia, mutta myös mukavia - niin kuin tietokilpailussa pitääkin olla! :) Parasta tässä Taitoniekassa oli se, että kaikki saivat palkintopokaalit.