Uutiset

Vesaiset haastaa lukemaan satuja ääneen – Tarinatempaus tulee jälleen!

14.10.2021

Vesaiset haastaa mukaan Tarinatempaukseen 15.-24.10.2021.

Ihmiset istuvat kodassa ja yksi lukee kirjaa.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan Vesaiset.


Vesaiset haastaa mukaan Tarinatempaukseen 15.-24.10.2021! Vesaisten valtakunnallinen Tarinatempaus järjestetään jo yhdeksättä kertaa. Vesaisten 65-v juhlavuoden kunniaksi tavoitteena on rikkoa edellisenä vuonna tullut lukuennätys, joka kolminkertaistui aiemmasta vuodesta. Viime vuona satuja luettiin 144 paikassa ja kuulijoita oli 1019 henkilöä, lapsia ja aikuisia. Ota haaste vastaan ja lue satu ääneen omassa yhteisössäsi – ja olet mukana tekemässä uutta ennätystä kanssamme!

 

Tarinatempaus on kaikille avoin pop up-henkinen tapahtuma, jossa vesaiset ja Vesaisten haastamat toimijat lukevat ääneen sadun tai satuja päiväkodeissa, kouluissa, kerhoissa, kirjastoissa, vanhainkodeissa, työpaikoilla, etäyhteyksillä, harrastuksissa ja muilla julkisilla paikoilla. Kuka tahansa voi saapua kuuntelemaan satuja tai lukea niitä valitsemassaan paikassa. 


Lukuhetki tuo kokemuksen yhdessäolosta, luo vuorovaikutusta ja auttaa tutustumaan lapseen paremmin. Tarinatempauksen yhtenä tavoitteena on muistuttaa perheitä yhteisen ajan tärkeydestä. Tarinatuokioilla halutaan yhdistää eri ikäryhmiä ja luoda siltoja sukupolvien välille. Ylisukupolvisuus on Vesaisten toiminnan ydintä. 

Lukukeskuksen tutkimusten mukaan lapsen sosiaalisuus, mielikuvitus, eläytymiskyky ja empaattisuus vahvistuvat sekä sanavarasto kasvaa ja monipuolistuu. Satuja kuuleva lapsi on oikeudenmukaisempi ja pärjää paremmin porukassa. Vauvan ja pienen lapsen ongelmanratkaisutaidot kehittyvät satuja kuuntelemalla. Vähän vanhemmille, leikki-ikäisille lapsille, sadut tarjoavat turvallisen ympäristön tutkia omia tunteita ja pelkoja. 

Haasteeseen voit vastata ottamalla valokuvan lukuhetkestä ja postaamalla sen sosiaaliseen mediaan tunnisteilla #vesaiset #tarinatempaus. Voit halutessasi laittaa haasteen eteenpäin. Tunnelmia aiemmista satuhetkistä löydät tunnisteiden avulla Facebookista ja Instagramista.


Vesaiset on koko perheen vapaa-ajan järjestö ja se tarjoaa yhteistä aikaa, elämyksiä ja muistoja koko perheelle, myös ylisukupolvisesti. Keskusliittoon kuuluu 16 piirijärjestöä ja noin 10 000 jäsentä. Vesaiset viettää 65-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2021. 

Lähde: https://lukukeskus.fi/5-faktaa-lukemisesta/

 

Lisätietoja: 

Aki Kontio, puheenjohtaja, p. 0400 928614
Katja Koivukoski, pääsihteeri, p. 040 5338160