Uutiset

Vesaiset haastavat #Tarinatempaukseen

14.10.2014

Vesaiset haastavat kaikki ystävänsä, viime vuoden tapaan, lukemaan satuja. Ota kuva lukuhetkestä, välitä kuva sosiaalisen median kautta ystäviesi nähtäväksi. Samalla voit haastaa ystäväsi Tarinatempaukseen.

Hemu loruttaa.jpgHelmimarja loruttaa
Vesaisten Tarinatempaus järjestetään jälleen Sadun nimipäivänä, lauantaina 18.10.2014. Etukäteisilmoitusten mukaan satuja luetaan, esitetään ja käsitellään kaiken ikäisten kanssa kodeissa, kerhoissa, kirjastoissa, sairaaloissa ja vanhusten palvelutaloissa ympäri maan. Tarinatempaus perustuu yhdessä tekemiseen ja vapaaehtoisuuteen ja kaikki halukkaat saavat ryhtyä tapahtumaan sadun lukijoina.

Tarinatempauksen tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys keskellä arjen kiireitä ja tarjota kaiken ikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan.

Vesaiset haastavat kaikki yhteistyökumppanit, Allianssin jäsenjärjestöt sekä ystävänsä, viime vuoden tapaan, lukemaan satuja. Ota kuva lukuhetkestä, välitä kuva sosiaalisen median kautta ystäviesi nähtäväksi. Samalla voit haastaa ystäväsi Tarinatempaukseen.

Vesaiset muistuttavat, ettei sadunlukijaksi ryhtymiseen tarvita erikoistaitoja – halu kertoa satuja riittää. Sadunluku on tunteikasta puuhaa – se jännittää, mietityttää ja ihastuttaa, mutta ennen kaikkea se tuo kuulijoille ja osallistujille hyvän mielen. Sadunkertojat saavat itse valita kertomansa sadun ja kukin sadunkertoja saa käsitellä satuja haluamallaan tavalla.

Useimmat tarinatempaukseen osallistujat löytävät luettavan sadun Maaemon Helmasta-kirjasta, joka on Vesaisten Keskusliiton kustantama satukirja. Sadut ovat Vesaisten kirjoituskilpailun satoa. Tarinatempaus toteutetaan nyt toisen kerran.