Uutiset

Vesaisten piirustuskilpailun voittaja on ratkennut – ”Hyväntuulinen kuva ilahduttaa katsojaa”

25.10.2019

Vesaisten piirustuskilpailuun tuli 69 upeaa teosta. Tuomaristo valitsi voittajaksi 9-vuotiaan Piretan työn.

Voittaja FINAL.jpgVoittaja Piretta Buntselin työ.

Vesaisten "Liikettä Vesaisiin" piirustuskilpailu käytiin 1.7.-30.9. Kilpailuun tuli yhteensä 69 upeaa teosta, joista kolme valittiin palkinnoille. Palkittujen lisäksi 8:lle työlle annettiin kunniamaininta. Tuomaristossa toimivat visuaalisen alan ammattilaiset graafinen suunnittelija Eveliina Rummukainen Vapa Media Oy:stä ja Helsingin Sanomien valokuvaaja Emilia Kangasluoma sekä liittosihteeri Elina Helmanen.

 

Voittajaksi valittiin 9-vuotias Piretta Buntsel Palokasta. Voittajan työstä painetaan uudet hienot Vesaisten kangaskassit. Voittaja saa myös ilmaisen osallistumisen hänelle ja kahdelle muulle henkilölle (yht. 3 hlö) Vesaisten vuoden 2020 valtakunnalliselle leirille Huvivaltio PowerParkiin.

 

Näin tuomaristo kommentoi voittajan työtä:

- Tässä teoksessa värit lumoavat. Kesäisessä kuvassa on esitettynä useampi laji ja tytön punaiset posket kertovat rehkimisestä. Hyväntuulinen kuva ilahduttaa katsojaa.

- Ihana värikäs kuva. Taiteilija on luonut veikeät hahmot, jotka ilahduttavat ja luovat hyvää sporttifiilistä. 

 

Toiselle sijalle ylsi Katri Uusitalo Teuvalta.

- Kuvasta ja sen vauhdista tulee hyvä mieli. Siinä on dynaaminen liike ja hyvä tilankäyttö. Korostusvärin käyttö hiihtäjässä miellyttää silmää, hyvä Schjerfbeckkimäinen yksityiskohta, kommentoi tuomaristo.

 

 

2.sija FINAL.jpg

Toiseksi tullut piirros.

 

Kolmanneksi sijoittui Jade Rauhala Kittilästä.

- Piirustuksessa on upeaa vauhdin tuntua! Hieno perspektiivi ja aihetta on käsitelty yllättävällä tavalla, todetaan tuomaristosta.

3.sija.jpg

Kolmanneksi tullut piirros.

 

Onnea palkituille ja suuret kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille!