Blogit


23.3.2021

65 vuotta elämyksiä ja muistoja

WhatsApp Image 2020-08-28 at 08.47.30 (2).jpeg

 

Valtuuskunnan kokous  

Viikonloppuna pidettiin Vesaisten valtuuskunnan kokous. Osallistujia oli puolisen sataa ympäri Suomen ja kokous pidettiin ajan hengen mukaisesti etäyhteydellä. Kokous paketoi koronavuoden hallinnollisesti. 

Sääntömääräisten asioiden lisäksi hyväksyttiin Vesaisten uusi strategia vuosille 2021-2026. Kokouksen kannanotto käsitteli tulevia kuntavaaleja ja julkaisimme Vesaisten vaaliteesit. Hyvähenkinen kokous katsoi eteenpäin ja kävi rakentavaa keskustelua. 

 

Uudet tuulet 

Uusi strategia rakennettiin pääosin viime vuoden puolella ja tiivistämistyö tehtiin alkuvuodesta. Strategiatyössä osallistettiin koko vesaiskenttää – rivijäsenestä työntekijään ja hallintoon. Myös potentiaaliset jäsenet saivat äänensä kuuluville. 
Työskentely toteutettiin palvelumuotoilun keinoin ja yhteistyö oli tiivistä kumppanimme Maaseudun Sivistysliiton kanssa koko prosessin ajan. Pidimme mm. useita webinaareja, teimme jäsenkyselyn ja toimijakyselyn sekä syvähaastatteluita ja toteutimme ennakkoon suunniteltuja välitehtäviä. Lähityöskentely mahdollistui Vesaispäivien strategiatyöpajassa 19.9. Laukaassa. 

Vesaisten uusi strategia vastaa hyvin järjestömme tavoitteita ja kuvaa toimintaamme. Strategiaan on tiivistetty vesaistoiminnan ydin. Visiomme kuuluu: Yhteistä aikaa, elämyksiä ja muistoja perheille ympäri Suomen. Arvomme välittäminen, yhteisöllisyys ja vastuullisuus ovat läsnä kaikessa vesaistoiminnassa. Strategian tavoitteiden alle nivoutuu järjestömme toiminnan suuntaviivat koko strategiakauden ajalle ja ne ohjaavat toimintaamme. 

Strategia on tehty sellaiseen muotoon, että jokainen toimijamme pystyy sisäistämään sen ja voi helposti kertoa myös eteenpäin millainen järjestö olemme, kuinka toimimme ja mitkä ovat tavoitteemme. Uusi strategia on luettavissa kokonaisuudessaan kotisivuiltamme. Suuri kiitos MSL:lle ja kaikille strategiatyöhön osallistuneille! 
 

65 vuotta #elämyksiäjamuistoja

Vesaisten Keskusliitto on perustettu vuonna 1956, joten kuluva vuosi on 65. toimintavuosi. Juhlavuoden juhlinta painottuu loppuvuoteen koronatilanteesta vuoksi. 

Käynnistämme 65-vuotis juhlaviestin lauantaina 19.6. Viesti kiertää jokaisen vesaispiirin läpi loppuvuoden aikana ja piireissä järjestetään juhlatapahtumia yhteensä 65 kappaletta juhlavuoden kunniaksi. Viesti päättyy Vesaisten juhlagaalaan, joka pidetään 11.12. Helsingissä. 

Tapahtumista suunnitellaan valmiiksi myös etäversiot, joten juhlaviesti oheistapahtumineen toteutetaan joka tapauksessa koronatilanteesta huolimatta. Vesaiset tarjoaa elämyksiä ja muistoja – tervetuloa juhlimaan kanssamme!

 

Kuntavaalit

Kuntavaaleissa 13.6. valitaan päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Kunnissa tehdään päätöksiä lasten ja perheiden arkeen vaikuttavista asioista. Haluamme olla vaikuttamassa siihen, että lasten ja perheiden asioihin kiinnitetään huomiota päätöksenteossa. Ja siksi olemme julkaisseet omat vaaliteesimme. Toivomme näistä olevan ehdokkaille hyötyä omissa kampanjoissaan. 

Olemme myös mukana Anna ääni lapselle -kampanjassa, joka on jäsenyysjärjestömme Lastensuojelun Keskusliiton hallinnoima vaaleihin liittyvä sivusto. Sivustolta löytyy paljon käytännön vinkkejä ja materiaalia kuntavaaleihin liittyen. Vesaisehdokkaiden toivotaan ilmoittautuvan mukaan Anna ääni lapselle -ehdokkaaksi. 

Ihanaa kevättä kaikille!

 

 

 
Katja Koivukoski, Vesaisten Keskusliiton liittosihteeri​