Blogit


29.5.2023

Elämäniloa silloin ja nyt

Lapin piirin toiminnanjohtaja Katri Jylhä kirjoittaa Vesaisten blogissa

 

Toukokuun alussa Lapissa elettiin todella jännittäviä hetkiä. Ei, silloin emme olleet vielä ennätystulvan saartamina, vaan jännitys oli toista laatua! Lapin Vesaisten 50-vuotisjuhlat olivat aluillaan ja paikalle oli kutsuttu kunniavieras; maskottimme Sasu Saukko ja huippuesiintyjäksi Ilmapallomies. Kaiken tämän lisäksi juhlat vietettiin Lappari liikuntapuistossa, joten voidaan todeta, että juhlajärjestelyissä mentiin lasten ehdoilla! Kellään ei ollut tylsää vaan kaikki sujui vallan mukavasti ja palautteet tapahtumasta olivat sydäntä lämpimästi läikähdyttävää luettavaa. Tätä toivottiin lisää!


Oikeastaan nyt vietetään Vesaisten Lapin piirin rekisteröimisen 50-vuotispäivää ja toimintaa on ollut jo ennen sitä. Voidaan varmuudella todeta, että monet perheet ovat ehtineet olla mukana jo useamman sukupolven voimin. Tämä onkin yksi rikkauksistamme; toimintaan osallistuu kaikenikäisiä ihmisiä, reput  erilaisilla elämänkokemuksilla ja taidoilla täytettynä. Toiminnassa on mukana myös meitä, joille Vesaiset on uudempi tuttavuus.  Yhtäkaikki, jokainen toimintaan tavalla tai toisella vuosien saatossa osallistunut on varmasti saanut siitä itselleen jotain – ja vaihdossa tuonut siihen jotain.

Kaikilla ajoilla on omat erityispiirteensä ja Vesaistenkin toimintaympäristö on muuttunut paljon kuluneen 50 vuoden aikana. Lasten perustarpeet kuten turvallisen ympäristön ja läsnäolon tarve, ovat kuitenkin muuttumattomia ja voimme edelleen tarjota näitä toimintaamme osallistuville, iästä riippumatta. Tässä ajassa kouluttaudumme yhdessä lasten kanssa geokätköilyyn ja lyhytvideoiden tekoon, retkeilemme Pokémoneja jahdaten ja pidämme yhteyttä erilaisten sosiaalisen median alustojen kautta – kaikki asioita, joita lapset Vesaisten alkuaikoina eivät luultavasti osanneet kuvitellakaan! Samalla huomaamme, että aiemmin niin tärkeät leirit ja kerhot ovat pikkuhiljaa jäämässä taka-alalle erilaisten matalan kynnyksen tapahtumien suosion noustessa. Pyrimme vastaamaan erilaisiin haasteisiin ja pysymään aktiivisesti muutoksessa mukana sillä toiveenamme on että uusia iloisia seikkailuja, elämyksiä ja muistoja on luvassa vielä vuosikymmenten ajan!

Lapin piirin toiminnanjohtaja Katri Jylhä