Blogit


11.8.2013

Huikea kokemus!

Osallistuin Vesaisten perheleirille poikani Eelin kanssa ensimmäisen kerran. Jäätiin koukkuun. Leirillä oli iloinen tunnelma, paljon tekemistä ja mukavia kavereita. Neljä päivää meni kuin siivillä.
 

Leirille osallistui yli 150 lasta, nuorta, aikuista ja isovanhempaa. Oli hienoa nähdä, että jokainen viihtyi ja osallistui toimintaan omien kykyjen puitteissa. Pienimmät taaperot leikkivät ahkerasti leikkipuistossa ja isommat lapset uivat Marttisen leirikeskuksen uimarannoilla. Pulahdin itsekin useampaan otteeseen virkistäytymään järviveteen. Vanhemmille järjestetyssä keskustelutuokiossa vaihdettiin näkemyksiä ja kokemuksia muun muassa nuorten netin ja television käytöstä. Vertaistuki on tärkeää.

Leirin jännittävin päivä oli lauantai. Silloin kisailtiin Taitoniekka-finaalissa ja oteltiin perheolympialaiset. Taitoniekassa piti tunnistaa kasveja ja osata erämiestaitoja. Perheolympialaisten lajeina oli pikajuoksu koko perheen voimin, tikanheittoa, vauhditon pituus ja muodostelman tekeminen. Oli olympiasoihdut ja marssimiset. Mitalit jaettiin leirin päätöstilaisuudessa.

Vesaisten perheleiri yhdistää. Matkasimme Virroille yhteisbussilla, joka matkasi Lapista poimien leiriläisiä matkan varrelta kyytiin. Vesaisten toiminnanjohtajat ja työntekijät ansaitsevat suuren eläköönhuudon! Ohjelmaa ja toimintaa oli yllin kyllin. Kaveruussuhteita solmittiin ympäri Suomen ja päätettiin osallistua ensi kesän perheleirille uudestaan.

Kiitoksia kaikille osallistuneille ja aurinkoista kesän jatkoa!

Vesaisten Keskusliiton Puheenjohtaja Mirja Vehkaperä