Blogit


6.9.2021

Huikeita vuosia!

Aikuinen ja kaksi lasta luonnossa.

 

Olen työskennellyt lähes 8 vuotta Vesaisissa Etelä-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtajana. Tänä aikana omat, samoin kuin aktiiviperheiden lapset ovat kasvaneet päiväkodista yläkouluun. Yhdessä olemme saaneet olla tukemassa lasten kasvua kohti aikuisuutta, tuoneet kukin osan omaa persoonallisuuttamme heidän elämänsä oppimateriaaleiksi. 

 

Lapsia ja aikuisia seisoo rannalla.


Näiden lasten ja aikuisten kanssa on koettu vuosien varrella huikeita hetkiä! Monesti on tsempattu toisiamme ylittämään itsemme ”et varmasti uskalla hypätä tuonne vaahtomuovikuoppaan”! Toisinaan otettu kädestä, kun oma usko tai voimat eivät ole riittäneet, joskus on monien naurujen lomassa pyyhitty myös surun kyyneleitä. Yhdessä. Olemme saaneet aikaan monenlaista tuotoksia ja taidetta, johon on tarvittu meidän kaikkien panosta. 

 

Aikuinen laittaa lapselle suippohatun päähän.

 

Vesaisvuosien aikana on meidänkin perhe kulkenut ympäri maata tutustuen uusiin paikkoihin; lasteni elämänsä aikana valloittamista paikoista eteläisimmässä, läntisimmässä ja pohjoisimmassa on liehunut Vesaisten lippu. Vesaisten reissuilla ei ole milloinkaan tarvinnut kokea itseään yksinäiseksi, vaan on solmittu ympäri maan kaveruussuhteita, joista on tullut myös elinikäisiä ystäviä.  Useasti on saatu kokea ihmisten pyyteetöntä auttamisen halua, kun äkkiä on tarvittu apua auto-ongelmissa, tai seudun majoitusvaihtoehdoista kysyttäessä on löydetty itsemme aamiaiselta samaisen henkilön kotikeittiöstä. 

 

Aikuinen ja kaksi lasta nauravat.


Monien hetkien ja retkien aikana on opittu ihmisten yhteisestä tarpeesta tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi. Jokainen on saanut olla ja osallistua omana itsenään, saanut tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin on. Aina on joukossa ollut joku, joka on ehtinyt pysähtyä, kuunnella ja kannustaa. Yleensä on mukaan mahtunut myös sellainen, jota kaikki paikalla olevat aikuiset ovat oppineet pitämään silmällä vielä hieman tavallista tarkemmin. Yhdessä.

 

Aikuisia ja lapsia pyramidin muodossa.


Järjestössä vallitseva lämmin henki on hyväksyvää ja kannustavaa yhteisöllisyyttä, jossa on hyvä kasvaa ja oppia elämästä. Vesaiset on antanut monin tavoin luottamusta ihmisiin, omiin kykyihin ja uuden kohtaamiseen. Nämä ovat tärkeitä elämän peruspilareita, joiden avulla pääsee pitkälle. Tällaiseen yhteisöön toivoisi jokaisen voivan kuulua, joten pidetään vesaislippu liehumassa kuluneen 65 vuoden tavoin.'


Omassa perheessäni tarvitaan juuri nyt luottamusta itseen ja tulevaan. Näiden ikimuistoisten vuosien jälkeen on tullut aika vaihtaa roolia, jättää työ toiminnanjohtajana ja siirtyä osastohommiin. Mieli on haikea, mutta sydämen täyttää kiitollisuus. 

Kiitos ja kumarrus kaikille, nähdään taas!

#vesaisetyhdistää #elämyksiäjamuistoja

Rakkain terveisin, Jaana Korkonen (Kyttä), E-P:n Vesaisten tj 2014-2021

 
Jaana Korkonen, Vesaisten Etelä-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja