Blogit


16.4.2018

Kesän merkit

Varmana lähestyvänä kesän merkkinä voisin pitää lähestyvät lasten luokkaretket. Itse olen pienen kyläkoulun kasvatti ja jo syksyllä alettiin suunnittelemaan tulevan luokkaretken rahoitusta. Koko pitkän talven tehty varainhankinta huipentui yhden päivän kulutusjuhlaksi. Luokkaretkipäivänä ei nuukailtu, vaan käytettiin jokainen markka kaikkeen kivaan. Kivoja reissuja tehtiin lähikaupunkeihin.

Tätä aikaa kun pohtii, niin menohan ei ole muuttunut parissakymmenessä vuodessa mitenkään. Edelleen tehdään varanhankintaa koko pitkä talvi ja sitten vietetään yhden päivän kulutusjuhlaa. Mielestäni tässä on hieno opetus lapsille, että kaikki on mahdollista jos tehdään pitkäjänteistä yhteistyötä. Pitkäjänteinen varanhankinta opettaa lapsille myös jonkinlaisia talouden taitoja. Luokkaretki oli palkinto koko luokalle siitä pitkäjänteisestä työstä, jotta kaikille olisi mahdollista osallistua kivaan päivään.

Myös Vesaiskerholaisilla on erilaisia kevään kerhojen päätösretkiä. Näitä erilaisia luokkaretkiä ja päätösretkiä voidaan pitää varmana kesän merkkinä.

 

Eemeli Porthén, Vesaisten Keskusliiton hallituksen jäsen