Blogit


8.8.2018

Kesän muisto

Takana on lämmin ja aurinkoinen kesä, mutta syksy alkaa hiipiä hiljalleen maisemaan kesän väistyessä. Väistämättä mielen valtaa haikeus, kun luonto valmistautuu talveen. Miten jaksamme pimeyden ja kylmyyden kaiken tämän valon ja lämmön jälkeen? Aikuiset palaavat töiden pariin ja lapset kouluun. Vähitellen harrastukset alkavat ja arki täyttyy rutiineista. Yllätykseksi moni huomaa, kuinka onkin kaivannut arkea ja sen tuomaa säännöllisyyttä.

Menneen kesän muisto tuskin ihan heti häviää mielestä. Jopa Pohjois-Suomen lapsi muistaa tämän todellisena lapsuuden kesänä. Ei satanut, uintireissulla sai polskia pitkään, koko perhe nukkui teltassa pitkän hellejakson, jäätelö ehti sulaa ennen kuin sen sai syödyksi ja mekon sai pukea päälle joka päivä. Ihanan raukeita päiviä, jolloin luettiin ja pelattiin lautapelejä. Akkujen lataamisen lisäksi ehdittiin kerätä muistoja luontoleiriltä ja nähdä Ähtärin pandat. Leirillä Vesaisperhe oli parhaimmillaan, syntyi uusia tuttavuuksia ja toisista pidettiin huolta. Tekemistä ja touhua oli jokaiselle. Takana on siis kaikkien aikojen kesä.

Kesän jälkeen perheessämme on suunnattu katsetta tulevaisuuteen ja kysymyksiä on sadellut tasaiseen tahtiin. Missä on seuraava leiri? Onko vielä pitkästi Vesaisten Kreetan matkaan? Onhan Rokuan leiri tänäkin vuonna? Lapsen into tarttuu myös aikuisiin ja muistuttaa mieleen sen tärkeimmän, mistä syystä tässä toiminnassa ollaan mukana. Mieleen pyrkii uusia ideoita tulevien leirien pajoiksi ja ohjelmaksi. Muutetaan jotain, mutta pidetään mukana myös jotain tuttua. Tämän kesän muistojen voimin on helppo heittäytyä syksyyn ja uusien kujeiden pariin.

 

Jaana Säkkinen, Vesaisten Keskusliiton hallituksen jäsen