Blogit


5.5.2020

Lapsiperhearjen asiantuntijat

Vesaisten toiminnalle on tilausta nyt ja tulevaisuudessa.

Kuvituskuva liittosihteeri Katja Koivukoski.

Kuva: Jari Laukkanen

 

Jäsenkyselyn perusteella Vesaisissa on mukavaa olla mukana. Toiminta on monipuolista, perhekeskeistä ja laadukasta ympäri Suomen. Tapahtumissa on innostava, hauska ja lämmin ilmapiiri. Perheille tarjotaan kivaa tekemistä ja samalla mahdollisuus viettää aikaa toisten perheiden kanssa. ”Lapsi on tärkein” toteutuu toiminnassa hyvin.

 

 Palaute vesaistoiminnasta oli aivan ihanaa luettavaaVilkkaan ja monipuolisen toiminnan vahvistaa myös piirijärjestöiltä saadut viime vuoden raportit, joihin olen tutustunutHaasteena jäsenkyselyssä koettiin toimijoiden vähyys, jäsenhankinta ja järjestön tunnettuuden puute. Nämä ovat järjestötoimijoille tuttuja haasteita. Vuorovaikutus kentän kanssa on tärkeää ja olemme kiitollisia saadusta palautteesta ja ideoista

 

 Uutta strategiaa pohjustamaan tehty jäsenkysely antoi meille hyvää materiaalia.  Osallistamme toimijoita eri vaiheissa ja haluamme, että strategiamme ei ole vain pöytälaatikossa, vaan se on työväline jokapäiväisessä toiminnassamme.  Teemme Vesaisten uuden strategian yhteistyössä Maaseudun sivistysliiton kanssa.

 

 Toiminnassamme mukana olevien perheiden kautta olemme vahvasti arjen asiantuntijoita. Vesaisten Keskusliitto on perustettu vuonna 1956. Toiminta on muuttunut jonkin verran vuosien myötä, mutta edelleen järjestetään kerhoja, retkiä, leirejä ja Taitoniekka-kilpailuja (ent. Tietoniekka). Monipuolinen matalan kynnyksen toiminta mahdollistaa mukana olon myös vähävaraisille lapsiperheille. Kysyntää Vesaistoiminnalle on jatkossakin. 

 

 Korona-aika asettaa haasteensa myös vesaistoiminnalle. Digiloikkaa on otettu, kokoukset ja erilaiset palaverit pidetään etäyhteyksiä hyödyntäen. Poikkeusajan toimintaa on siirretty verkkoonKurkatkaapa arkipäivien somepostauksemme Facebookista (Vesaisten Keskusliitto) ja Instagramista (@vesaiset)Siellä on monenlaista kivaa tekemistä päivien iloksi. Toimintaa on nyt ja tulevaisuudessakin!

 

Katja Koivukoski, Vesaisten Keskusliiton liittosihteeri​