Blogit


25.8.2020

Mitä teit kesälomalla?

Sanna Panula pellon laidassa.

 

Tätä kysytään monelta koululaiselta tänäkin syksynä. Kuten monella muulla, meilläkin kesäloma on kulunut tutustuessa kotimaan matkailunähtävyyksiin. Muutama vähän tuntemattomampi helmi on tullut löydettyä. Zoolandia Liedossa oli täydellinen päiväkohde 2- ja 4-vuotiaille tyttösille. Paluumatkalla Katinkullasta pysähdyimme Nivalassa uskomattoman luovassa ja kaiken lisäksi ilmaisessa Crazylandissa.

Meidän lapsilla on ollut kesäloma täynnä elämyksiä. Kaikissa perheissä näin ei kuitenkaan ole. Arttu Wiskarin kesähitti sen kertoi ”pikavipillä saatiin lomasetti”. Kaikissa perheissä ei yksinkertaisesti ole varaa matkustamiseen tai huvipuistoihin. Joissain vanhemmat ovat töissä koko kesän ja ei ole aikaa lähteä kauemmaksi.

Täällä Etelä-Pohjanmaalla tekemistä löytyy valtavasti tunnin matkan säteeltä. On huvipuistoa ja kylpylää. Tämän kesän erityiskiitos kuuluu Vesa Keskiselle, joka tarjosi koko heinäkuun Miljoonativolin ilmaiseksi kaikille. Silti varmasti tyttärieni mieleenpainuvin hetki tältä kesältä oli se, kun ovi oli jäänyt auki ja siili oli tallustellut sisään. Jouduimme houkuttelemaan sen kissanruualla ulos ja olemmekin aloittaneet uudelle ystävällemme jokailtaisen syysruokinnan.

Muistoja ja elämyksiä me luomme myös Vesaisissa. Edelleen harmittaa, että kesän PowerPark-leiri siirtyi vuodella eteenpäin. Kaiken järjestämämme ei kuitenkaan tarvitse olla kallista ollakseen mieleenpainuvaa. Lapuan Vesaiset järjestää joka alkusyksy puistojuoksut, joihin vanhempi tyttäreni on osallistunut jo kahdesti. Tänä kesänä voitontahto on noussut ja neiti on alkanut harjoitella ansaitakseen kaikille jaettavat pillimehun ja mitalin. Itselleni yksi mukavimpia vesaismuistoja on järjestämämme pakopeli, joka rakennettiin pääasiassa olemassa olevilla tarvikkeilla.

Lapset näkevät maailman niin eri tavalla kuin me aikuiset. Lähimetsä voi olla valtava seikkailu ja kirjastossa voidaan viihtyä tuntikaupalla. Toivonkin kaikille vanhemmille jaksamista keksiä jotain kivaa syksyn pimeinä tunteina.

 

 

Sanna Panula, Vesaisten Keskusliiton hallituksen jäsen​