Blogit


13.10.2020

Myllerrystä järjestötoiminnassa

 

Koronakevät ja vesaistoiminta poikkeusaikana

 

Maaliskuun puolivälistä alkaen kesäkuulle elimme koronan leviämisen ja laantumisen ensimmäisen aallon. Aluksi kaikkia hirvitti, että mitä tuo todella vaarallinen pandemia tekee meille ihmisille ja elämälle täällä turvallisena pidetyssä Suomenmaassa.

 

Kaikki Vesaistenkin järjestämät tapahtumat ja retket peruuntuivat, kun joukkotapaamisia ei saanut järjestää. Uusimaa suljettiin joksikin aikaa valmiuslain perusteella. Yritteliäimmät kävivät jopa Pohjanmaalta asti kokeilemassa rajojen pitävyyttä. Poliisin ja armeijan yhteinen rajavalvonta toimi hyvin.

 

Kotikoulu oli monissa perheissä silmiä avaava kokemus. Vanhemmat saivat tuntumaa siitä, mitä nykykoulu oppilailta edellyttää. Opettajat tekivät valtavan digiloikan, kun etäopetus polkaistiin käyntiin. Monilla oppilailla olisi ollut laajemman tuen tarvetta, jonka vuoksi kevään kaksi viimeistä kouluviikkoa opiskeltiin jälleen paikan päällä kouluissa. Lapset kertoivat, että parasta kouluun palaamisessa oli kavereiden näkeminen. 

 

Keväällä Vesaiset tekivät Facebookiin korona-ajan tapahtumavinkkejä ja lähetimme tiedotteita jäsenille. Tapahtumavinkeillä oli paljon seuraajia.

 

Runsaasti hauskoja tapahtumia

 

Kaksi lasta valokuvaa käärmettä.

Uudenmaan Vesaiset tutustumassa Tropicarioon.

 

Uudellamaalla käynnistelimme jo kesäkuussa etenkin niitä tapahtumia, joita pystyi toteuttaa ulkona. Teimme retken tivoliin ja kaksi vesaisryhmää vieraili Linnanmäellä. Kiipeilyretki Sveitsiin Hyvinkäälle ja odotettu retki Puuhamaahan Tervakoskelle toteutettiin myös. Perinteinen porrasliikuntatapahtuma Keravalla järjestettiin elokuussa. Ryhmä vesaisia vieraili Tropicariossa, joka oli kiinnostava kohde isoihin matelijoihin tutustumiseen. Syyskuun alussa pidimme piirin leirin Märkiön leirikeskuksessa Nurmijärvellä. Osastotkin järjestävät jo aktiivisesti omille jäsenilleen tapahtumia kuten heppapäivä Järvenpäässä lokakuun alussa. 

 

Ihmisiä veneessä.

Veneilyä Puuhamaassa Tervakoskella.

 

Valitettavasti olemme joutuneet perumaan jonkin verran tapahtumia joko järjestäjien tai liian vähäisen kävijämäärän vuoksi. Geokätköily Sipoonkorvessa ja melonta jäivät toteutumatta. Tällä hetkellä ryhmien koot ovat aiempaa pienempiä. Perheet ovat edelleen varovaisia osallistumaan tapahtumiin. Uudellamaalla noudatamme kuitenkin tarkasti annettuja korona-ohjeita kaikissa järjestelyissä.

 

Aikuinen ja kaksi lasta maailmanpyörän edessä.

Vesaisporukkaa tivolissa.

 

Huippuhauska Mysteeri Maatilalla - musikaali järjestetään Mäntsälässä 23.10 Meijerin teatteritilassa ja Järvenpäässä 24.10 Seuratalolla. Musikaaleja on valmisteltu maaliskuusta asti ja ne ovat avoimia vesaisjäsenten lisäksi kaikille paikkakunnan lapsiperheille.

 

Uudellamaalla on syksylle suunnitelmissa runsaasti muitakin yhteisiä tapahtumia. Toivomme, että pääsemme toteuttamaan kaikki tulevat tapahtumat suunnitellusti, mutta seuraamme myös tarkasti koronatilanteen kehittymistä ja yleisiä ohjeita.

 

Noudatetaan ohjeistuksia. Hyvää syyskautta kaikille vesaisille ja vesaismielisille!

 

Kuvat: Uudenmaan Vesaiset

 

Maisa Pyykkönen, Uudenmaan Vesaisten toiminnanjohtaja