Blogit


11.9.2013

Nautitaan luonnosta

Yhdessä koko perheen voimin luonnossa liikkuminen voi olla hyvä yhteinen harrastus. Lapset saavat mukavia kokemuksia esimerkiksi vanhempien kanssa marjastamisesta, leiritulien äärellä olemisesta ja eväsretkistä.

Vesaisilla on menossa nyt Luvalla luonnossa – projekti ja sen avulla tuetaan paikallista toimintaa luonnossa. Toivottavasti se kannustaa monenlaisiin luontotapahtumiin piireissä ja osastoissa. Luonnossa liikkuessa saa hyvän mielen, liikuntaa ja voi kerätä luonnonantimia. Meillä kun täällä Suomessa on puhdas luonto ja jokamiehen oikeudet mennä metsään keräämään lähiruokaa. Tänä vuonnakin on metsissä ollut hyvin marjoja ja sieniä on löytynyt jo mukavasti. Näistä kevyistä, terveellisistä ja lisäaineettomista raaka-aineista voi valmistaa maukasta ruokaa.

Yhdessä koko perheen voimin luonnossa liikkuminen voi olla hyvä yhteinen harrastus. Lapset saavat mukavia kokemuksia esimerkiksi vanhempien kanssa marjastamisesta, leiritulien äärellä olemisesta ja eväsretkistä. Luonnossa liikkuminen tarjoaa hyvää vaihtelua perheiden kiireiseen elämänrytmiin ja rauhoittaa. Tutkimustenkin mukaan se rentouttaa ja vähentää stressiä. Kun jo pienenä oppii liikkumaan metsässä ja nauttimaan luonnosta, niin siitä saa hyvän harrastuksen koko elämän ajaksi.

Itse usein väsyneenä tai kiireisenä lähden metsään kävelemään, marjastamaan tai sienestämään. Siellä virkistyy ja jaksaa taas paremmin niin työssä kuin kotona. Kamera on myös matkassa mukana ja luontoa seuratessa oppii monenlaisia asioita ja voi saada hienoja kuvia.

Lämpimän kesän jälkeen olemme saaneet vielä nauttia ihanasta syksystä! Menkäähän porukalla tai yksin metsä- ja luontoretkille, se kannattaa!

Vesaisten Keskusliiton hallituksen jäsen Satu Järvenpää