Blogit


7.5.2018

Päivät pitenee - valoa kohti mennään

Onni on... herätä aamulla virkeänä tai vähemmän pirteänä uuteen päivään auringon paistassa verhojen raosta, lintujen laulaessa ja nurmikon tuoksuessa; kevät on tullut ja kesäänkään ei ole pitkä aika. Valolla on suuri merkitys vireystilaan ja myönteiseen ajatteluun. Aurinko paistaa ja suorastaan hymyilee meille :-)

Valo ja vihreys saa myös aikaan paljon positiivisia ajatuksia ja kokemuksia. Piha vilisee luonnon ihmeitä; siili näyttäytyi jo viikkoja sitten pesästään, oravat kisailevat pihapuissa, jänöjussi nauttii pihan antimista ja linnuillekin löytyy paljon herkkuja pihapiiristä. Näitä luonnonihmeitä on ilo seurata pimeän ja synkän talven jälkeen. Puiden silmut ja sipulikukat kasvavat päivä päivältä ja uusia kasveja ilmestyy puutarhaan päivittäin. Voi mikä ihana toukokuu meitä hellii runsailla luonnonantimillaan.

Kevään ihmeitä seuratessa on myös onni... kuulua yhteisöön, jossa on hyvä ja turvallinen toimia ja olla. Oma perhe, läheiset, suku, työyhteisö, harrastusryhmät, opiskelukaverit, naapurit, kyläyhteisö ja kaupunkilaiset, johon kuulumme. Kaikki ihmiset kuuluvat johonkin ryhmään, toiset aktiivisemmin ja toiset passiivisemmin. Toiset ihmiset ovat elämässäni päivittäin, toiset kohtaan ehkä vain kerran eläessäni, mutta silti kohtaamisesta voi jäädä suuri merkitys ja jälki muistoihin.
Ihmisen ei ole hyvä olla yksin. Siksi on tärkeää löytää oma ryhmä, jossa voi toimia ja olla aktiivinen.

Vesaiset on ollut merkityksellinen yhteisö elämässäni jo yli neljänkymmenen vuoden ajan. Olen tavannut järjestössä vuosien saatossa paljon ihmisiä, ystävyyssuhteet ovat antaneet minulle paljon ja rikastuttaneet elämääni keväästä syksyyn ja pitkän talven yli seuravaaan kevääseen, vuodesta toiseen. Vesaiset on ollut minulle merkityksellinen yhteisö, jossa olen saanut kokea ja oppia uusia asioita.

Vehreyttä Vesaisille -teema mahdollistaa tänäkin vuonna monipuolista toimintaa ympäri Suomen. Kesän kohokohta Oivangin perheleiri Kuusamossa on takuulla kokemisen arvoinen. Oivangissa ylläpidetään ystävyyssuhteita, luodaan uusia kontakteja ja etenkin nautitaan Kuusamon luonnon antimista yhdessä muiden leiriläisten kanssa.

Pidetään huolta itsestämme, läheisistämme ja nautitaan luonnon ihmeistä ja vehreydestä!

 

Minna Autere, Vesaisten hallituksen jäsen