Blogit


31.1.2014

Perheen yhteinen aika ei ole tähtitiedettä

Vanhemmat toivovat lapsilleen mahdollisimman hyviä harrastuksia. Myös lapsista voi olla noloa, jos itsellä ei ole harrastusta, joka vaatii esimerkiksi säännöllisiä harjoituksia.
Jokaiselle olisi hyvä löytää se oma juttu, jonka tekemisestä nauttii joko yksin tai kavereiden kanssa. Piirtäminen, valokuvaus, tarrojen keräily, lemmikkieläimen hoito… Harrastukset ovat muutakin kuin urheiluseuroja ja soittotunteja.

Raha ei saisi kuitenkaan olla kodin ulkopuolisten harrastusten esteenä. Urheiluseurojen jäsenmaksuilla ei saa tehdä bisnestä. Teattereiden ja museoiden lastenlippujen hinnat on pidettävä alhaalla.

Tuki voi olla vähävaraisille perheille harrastuksen edellytys. Rahallisen tuen lisäksi yksinhuoltajat ja vuorotyöläiset voivat tarvita apua myös harrastuksiin kuljettamiseen. Arvostan seuroja ja yhdistyksiä, jotka tarjoavat toimintaa myös ilmaiseksi tai matalampaan hintaan lapsiperheille.

Lopulta tärkeintä on kuitenkin perheen yhteinen aika. Yhteisen tekemisen ei tarvitse olla tähtitiedettä. Arkiset kotipuuhat riittävät varsinkin perheen pienimmille.


Vesaisten Keskusliiton puheenjohtaja Mirja Vehkaperä