Blogit


4.3.2015

Perheiden yhteinen harrastus

Juuri on eletty aikaa, jolloin perheissä on mietitty miten koululaisten hiihtolomat vietetään. Eri ikäisten perheenjäsenten toiveita lomanvieton suhteen ei aina ole helppo yhdistää. Kouluikäiset usein ovat kiinnostuneet hiihtoloman vietosta jossain laskettelukeskuksessa toisten samanikäisen seurassa. Aikuiset monesti ovat kiinnostuneet jostain leppoisammasta harrasteesta, vaikka laturetkistä. Myös pikkulasten osallistuminen lomanviettoon on aina oma haasteensa.

Vesaisten hiihtoloma- ja muutkin matkat on suunniteltu juuri lapsiperheille ja eri-ikäisiä perheryhmiä silmälläpitäen. Hyvänä esimerkkinä Varsinais-Suomen Vesaisten jokavuotinen hiihtolomamatka Lappiin. Saariselän Laanila on vuodesta toiseen tarjonnut vesaisperheille onnistuneen lomaviikon. Vanha arkkiatri Arvo Ylpön ja muiden aikalaisten aikoinaan perustama Laanihovin-hotelli on tarjonnut lomakodin vesaisperheille jo yli 20 vuoden ajan. Matkalla Lappiin on vuosittain ollut mukana sananmukaisesti vauvaikäisistä vaareihin ja kaikille on löytynyt mielekästä menoa koko lomaviikoksi. Yhteinen kodinomainen lomanviettopaikka ja yhteisesti sovitut pelisäännöt ja ohjelmat takaavat kaikille ikäluokille omat mieluisat aktiviteetit. Vesaisten ajatus ylisukupolvisesta yhdessäolosta ja harrastamisesta toteutuu parhaiten juuri tämän tyyppisessä ympäristössä.

Vesaiset on jälleen lähdössä suurella joukolla koko perheen seikkailumatkalle Kolmårdeniin Ruotsiin. Matka on suunniteltu myös juuri siten, että kaikenikäisille perheenjäsenille on matkalla tekemistä. Eläintarhaa sinänsä on juuri sopivan mielenkiintoinen paikka kaikenikäisille lapsille ja nuorille sekä myös aikuisille. Matkaa suunniteltaessa on myös tarkkaan mietitty eri puolilta Suomea tulevat perheet ja kauempaa tulleille onkin räätälöity vähemmän tiukan aikataulun matkaversio. Matkalle odotetaan vesaisperheitä koko maasta, jokaisesta maakunnasta ja yhteiselle matkalle onkin tulossa noin 900 osanottajaa.

Vakaasti uskon, että Vesaisten iloiset yhteiset tapahtumat ja matkat lujittavat perheiden yhdessä tekemisen tahtoa ja antavat voimia niin lasten koulunkäyntiin kuin myös aikuisten arkiseen työhön. Vesaistoiminnan kautta myös yhteydet kauempana asuviin perheenjäseniin usein onnistuvat mm. perheleireillä ja jo mainituilla matkoilla. - Isät ja äidit yhdessä lasten ja isovanhempien kanssa tuttujen vesaisperheiden rinnalla kohti uusia seikkailuja.

 


Eero Vainio, Vesaisten Keskusliiton varapuheenjohtaja