Blogit


29.9.2020

Superviikonloppu Laukaassa superjengillä!

Vesaisten syyskausi starttasi superviikonlopulla Laukaassa.


Suunnitelmat uusiksi

Koronan vuoksi moni tapahtuma jäi tältä keväältä väliin. Näin kävi myös monelle Vesaisten valtakunnalliselle tapahtumalle kuten valtuuskunnan vuosikokoukselle, vapaaehtoisten päivälle, huvipuistoleirille PowerParkissa ja Taitoniekka-tietokilpailun finaalille. Etenkin huvipuistoleirin peruuntuminen tältä vuodelta oli suuri pettymys monelle pienelle vesaiselle.

 

Kesän aikana kuitenkin heräsi ajatus, että osa tapahtumista voitaisiin yhdistää yhdeksi tapahtumaksi jo alkusyksyyn, mikäli rajoitukset sen sallisivat. Tästä muodostui idea Vesaisten superviikonlopusta, jonka aikana järjestettäisiin molemmat valtuuskuntien kokoukset, Taitoniekan finaali, Vesaispäivät ja perheiden viikonloppu. Lapsi- ja perhejärjestönä tarjoaisimme ohjelmaa sekä aikuisille että lapsille koko viikonlopun ajan ja paikaksi oli jo keväällä valikoitunut Keski-Suomen maakunta.

 

Saarijärveltä Laukaaseen

Emmepä arvanneet, että koronakevään jälkimainingit järjestäisivät meille vielä yllätyksen tapahtumapaikan suhteen. Suunnitelmat järjestää superviikonloppu kylpylähotelli Summassaaressa Saarijärvellä vaihtuivatkin lennosta. Onneksi paikalliset asiantuntijat riensivät apuun ja saimme varattua uudeksi tapahtumapaikaksi kodikkaan hotelli Vuolakeen kauniin Vuojärven rannalta Laukaasta.

 

Vesaisten banderolli ja lippu hotelli Vuolakeen aulassa.

Hotelli Vuolake toimi erinomaisesti tapahtumapaikkana. Kuva: Vesaisten Keskusliitto.

 

Hotellia pyörittää superemäntä yli 70-vuotias Anja, joka ahersi tapahtumamme eteen lähes kellon ympäri. Anja loihti meille ihanat ruoat, joista löytyi myös kansainvälisiä vaikutteita Vesaisten ”Kansainvälisyyttä Vesaisiin”-teemavuoden mukaisesti. Arvostimme erityisesti hotellin joustavuutta ja kaikki viime hetkenkin toiveemme toteutettiin upeasti.

 

Sanojen supervoimaa

Perjantaina Vesaispäivien osallistujat pääsivät kuulemaan luennoitsija Martti Vaalahtea, jonka esitys sanojen supervoimista teki vaikutuksen ja vei vuorovaikutteisella otteellaan porukan mennessään. Yksi osallistuja kertoi, että ei ollut odottanut paljoakaan luennolta otsikon perusteella, mutta lopulta oli istunut kuin naulittuna koko puolitoista tuntisen ajan.

 

 Edessä kirja "Sanojen Supervoimaa" ja taustalla mikrofonia pitelevä Martti Vaalahti.

Martti Vaalahti kirjoineen. Kuva: Vesaisten Keskusliitto.

 

Vesaispäivillä pohdittiin myös järjestön yhteistä suuntaa,mahdollisuuksia, haasteita ja tulevaisuuden näkymiä. Samaan aikaan perheillä oli mahdollisuus vierailla Suomen Ilmavoimamuseossa. Illalla koko porukka vietti yhteistä elokuvatuokiota Viirun ja Pesosen viihdyttämänä.

 

Kaksi lasta hävittäjälentokoneen kyydissä.

Suomen Ilmavoimamuseoon tutustumista. Kuva: Minna Pellinen.

 

Taikashow, kylpylävierailu ja Talent-esityksiä

Taikuri Hölyn Pölyn taikashow ja katsojia penkeissä.

Taikuri HölynPöly viihdyttää yleisöä. Kuva: Vesaisten Keskusliitto.

 

Lauantai päivä oli täynnä kipitystä, naurua ja hulinaa, kun lapsia oli paikalla 14. Koko perheelle oli tarjolla paljon kivaa tekemistä. Aamupäivällä sekä lapsille että aikuisille esiintyi hurmaava taikuri HölynPöly, joka tiristi katsojista hyvät naurut hupsuilla tempuillaan. Lapsia leikitti koko päivän kaksi ihanaa nuorta ohjaajaa Jyväskylästä. Upea syyssää tarjosi erinomaiset puitteet pihaleikeille. Iltapäivällä perheet pääsivät nauttimaan kylpemisestä kylpylähotelli Peurungassa.

 

Lauantaina kisattiin erilaisten tehtävien parissa Taitoniekka-tietokilpailun finaalissa, johon osallistui joukkueita ympäri Suomen. Taitoniekkaan osallistuttiin myös etänä kolmelta eri paikkakunnalta Lapista. Yksi kysymyksistä kuului; ”Minä vuonna Vesaiset on perustettu?”. Osaisitko itse vastata tähän?

 

Vesaistoimijoiden ja virallisten kokousedustajien päivä taas koostui Maaseudun Sivistysliiton luotsaamasta strategiatyöpajasta, jossa suunniteltiin järjestön tulevaa toimintaa, sekä valtuuskunnan kokouksista.

 

Kaksi Vesaisten Keskusliiton hallitukseen pyrkivää naista peruukeissa ja rooliasuissa.

Vesaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin Talent-esitys hauskuutti yleisöä. Kuva: Vesaisten Keskusliitto.

 

Illalla koko porukan hurmasi yhteisohjelma, jossa Vesaisten Keskusliiton hallitukseen pyrkivät ehdokkaat esittivät erilaisia Talent-esityksiä. Näimme huimia voltteja, hienon tanssiesityksen, runon lausuntaa ja hauskoja sana-arvuutuksia. Vesaisten Keski-Suomen piiri järjesti myös runon kirjoitus tuokion, jossa ryhmille annettiin tehtäväksi kirjoittaa runo ystävyydestä. Julkaisemme upeat runot tämän kirjoituksen lopussa.

 

Sunnuntaina lapsilla jatkuivat leikit ja toisaalla valtuuskunnan kokous. Kokouksen päätteeksi jaettiin Vuoden Vesainen palkinto perhe Pirhoselle Varsinais-Suomeen sekä Taitoniekka-kilpailun palkinnot kilpailun osallistujille.

 

 

 

Koronarajoituksista huolimatta viikonloppu oli täynnä lämpöä, joka huokui osallistujista. Yksi osallistuja tiivisti koko viikonlopun hyvin palautteessaan: ”Ilmapiiri oli rento ja ihmiset olivat hyvällä mielellä tapahtumassa.”

 

Kaikki Laukaan viikonlopun osallistujat nurmikolla.

Koko porukka yhdessä koossa. Kuva: Vesaisten Keskusliitto.

 

Runot

 

Ryhmä 1

”Tuossa asuu perhe fiini

nimeltänsä Hendeliini.

Asiat niillä on mylässä

lääkäri käy kylässä.

Puheet niillä on harvoja

leuvassa ei ole karvoja,

mutta kunnioittavat he vesaisarvoja.

 

Ystävyys on kallista, se ei riipu hallinto- eikä perhemallista.

Ystävyyden iltaa kaikille!”

 

Katri, Saija, Aki, Eero, Sonja, Klaudia, Urho, Olavi, Heli, Ville ja Anniina

 

Ryhmä 2

”Ystävyys on rakkautta, joka lämmittää sydäntä.

Ystävyys tuoksuu ruusulta, kahvilta ja pullalta.

Ystävyys maistuu suklaalta.

Ystävyys tuntuu hyvältä ja lempeältä.

Ystävyys kuulostaa kauniilta melodialta orkesterin soittamana.

Ystävyys ei tunne rajoja ja sitä on kaikkialla maailmassa.

Ystävyys on kullanarvoinen.

Parempi saada yksi ystävä kuin monta kaveria.”

 

Sirkku, Iida, Pirjo, Reetta, Jaana, Helmi, Lotta, Aada, Irina, Petri, Minna ja Mervi

 

Ryhmä 3

”Minun ystäväni on Vesainen

mukava ja huomaavainen.

Yhdessä olemme voima, jota ystävyys yhdistää

kuin laulu linnun ääni soiva.

joka metsässä helähtää.

Sydämessä läikähtää, kun saukot hypähtää

ja meidät kaikki yhdistää.”

 

Katja, Satu, Sanna, Saija, Eemeli, Anne-Maria, Maisa, Arimo, Hannu, Emma-Julia ja Noora

 

Ryhmä 4

”Ystävä ymmärtää ilman sanoja

Sinäkin tarvitset ystävää

Toivoo sinulle hyvää

Ärsyttävänäkin tärkeä

Vierellä aina kulkee

Yhdessä olemme enemmän

Yksinäisyyden poistaja

Selviydymme kaikesta.”

 

Henna, Irja, Nelli, Peppi, Tanja, Eki, Venla, Jaana, Juha, Tara, Tiana, Ira, Ismo, Ulriikka ja Alarik

 

Vesaisten Keskusliitto