Blogit


8.6.2021

Vesaisten Keskusliiton hallituksen ystäväkirja, osa 3: Anna, Henna ja Ira

Vesaiset viettävät tänä vuonna ystävyyden teemavuotta. Teemavuoden kunniaksi julkaisemme blogissa vuoden aikana Vesaisten Keskusliiton hallituksen jäsenten ja varajäsenten ystäväkirjaa.

 

Vesaisten hallituksen jäsenet ja varajäsenet toimivat aktiivisesti Vesaisissa niin osasto- kuin piiritasollakin sekä valtakunnallisesti. Nyt pääsemme tutustumaan heihin paremmin ystäväkirjan muodossa.

 

Tällä kerralla ystäväkirjassa on vuorossa hallituksen jäsenet Anna Sirkiä ja Henna Pirhonen Varsinais-Suomesta sekä varajäsen Ira Toppinen Pohjois-Pohjanmaalta.

 

Anna Sirkiä ulkona koiranpentu sylissä.

 

Anna Sirkiä

 1. Nimi ja lempinimi: Anna Sirkiä, ei vakiintuneita lempinimiä. 
 2.  Henkinen ikä: Harrastusten osalta (neulominen, kotoilu, leipominen, puutarhanhoito) varmaan 60, mutta huumorintaju maksimissaan 15.
 3. Fyysinen ikä: 29
 4. Perheeseeni kuuluu: Avomies, joka työskentelee kansanedustajana, kaksi ihanaa bonuslasta ja mäyräkoiran pentu. Lasken perheeseeni kuuluvaksi myös isäni, äitini, kaksi isoäitiäni, kaksi veljeäni ja kaksi sisartani.
 5. Ammattini: Muusikko ja laulunopettaja
 6. Pienenä ajattelin, että minusta tulee: Maatilan emäntä tai pappi.
 7. Luonteeltani olen: Iloinen, sosiaalinen, määrätietoinen, huolehtiva ja ahkera
 8. Harrastukseni: Neulominen, kotoilu, puutarhanhoito ja leipominen. Tykkään myös liikkua luonnossa, kävellä paljon ja pyöräillä mamma-tunturilla.
 9. Olen onnellisimmillani, kun: Saan laulaa ja esiintyä tai olla kotona perheen ja rakkaiden ystävien ympäröimänä.
 10. Vanne kiristää päätäni, kun: Näen jossakin epäoikeudenmukaisuutta. Erityisesti lasten kaltoinkohtelu tuntuu pahalta, oli kyse sitten pienistä lapsista tai vaikka aikuisistakin. Vanhemman kuuluisi olla lapselleen turvasatama ja tukiverkko aikuisiälläkin, näin ei kuitenkaan aina ole.
 11. Uskaliainta, mitä olen tehnyt: Vaikea sanoa. Olen elämässä päättänyt ottaa sellaisen asenteen, että erilaisille mahdollisuuksille sanon aina kyllä, jollei ole pakko sanoa ei. Se on johtanut minut monen kiinnostavan ja uskomattomankin elämänmuutoksen eteen.
 12. Viisaus, jonka olen tähän ikään mennessä oppinut: Lähimmäisenrakkautta, ymmärrystä ja toisen ehdotonta hyväksymistä ei ole koskaan liikaa. Erityisesti nyt kaipaisimme tätä enemmän. Jätetään tuomiot tuomareille.
 13. Ystävyys merkitsee minulle: Minun oveni on aina avoin, olkapää tai halaus odottaa valmiina ja autan missä vain voin, vaikka ei olisi juteltu vuosiin.
 14. Näin päädyin Vesaisiin: Ystäväni Eero, jonka olen sittemmin ristinyt pappaksi (sillä omat isoisäni ovat kuolleet ollessani pieni), pyysi mukaan ja tulin. Yksi parhaita päätöksiäni!
 15. Hauskin/hauskimmat muistoni Vesaisissa: Kesäleiri Kuusamon Oivangissa oli mieleenpainuva!
 16. Parasta Vesaisissa on: Tunne, että ollaan yhtä suurta perhettä. Kaikki huolehtivat toisistaan ja myös muiden lapsista kun ollaan vaikka reissussa. Kun ei ole omia biologisia lapsia, on ihanaa, että voi vesaistoiminnan kautta päästä osaksi lasten tuomasta riemusta. 

 

 

Henna Pirhonen ja kolme lasta ulkona auringossa.

 

Henna Pirhonen

 1. Nimi ja lempinimi: Henna. Minulle ei oikein koskaan ole annettu sellaisia lempinimiä, jotka olisi yleisesti käyttöön vakiintuneita, mutta joskus on sanottu Hennuliksi tai Hennukaksi
 2. Henkinen ikä: Ehkä jonkun vuoden vähemmän kuin oikea ikä
 3. Fyysinen ikä: 38
 4. Perheeseeni kuuluu: Minulla on kolme tytärtä, Lotta on 13-vuotias, Nelli 11- ja Peppi 6-vuotias. Lisäksi perheeseeni kuuluu miesystäväni ja hänen kaksi poikaansa, sekä omat vanhempani ja siskoni ja veljeni lapsineen.
 5. Ammattini: Olen töissä peruskoulun laaja-alaisena erityisopettajana.
 6. Pienenä ajattelin, että minusta tulee: Opettaja. Pikkusiskoni joutui monesti leikkimään koululeikkiä kanssani, jossa hän oli oppilas ja minä opettaja
 7. Luonteeltani olen: Kuulemma mahdoton. :) Omasta mielestäni olen iloinen ja huumorintajuinen, sosiaalinen, empaattinen ja kärsivällinen
 8. Harrastukseni: Lasten harrastuskuljettaja. Toki käyn itsekin lenkkeilemässä, ja pian toivon pääseväni takaisin kuntofutiksen pariin! Ja talvella hiihdellään.
 9. Olen onnellisimmillani, kun: ei ole kiire tehdä koko ajan sitä sun tätä
 10. Vanne kiristää päätäni, kun: tekemättömät (koti)työt kasaantuu
 11. Uskaliainta, mitä olen tehnyt: tämä on vaikea kysymys. Sillä hetkellä kun asioita on tehnyt, ne eivät ole siinä hetkessä tuntuneet siltä että se vaatisi erityistä uskaliaisuutta. Jälkikäteen ajateltuna on sitä monissakin asioissa ollut yllättävän uskalias ja rohkea!
 12. Viisaus, jonka olen tähän ikään mennessä oppinut: turha etukäteen murehtiminen ei kannata. Olen oppinut, että asioilla on taipumus järjestyä aina tavalla tai toisella.
 13. Ystävyys merkitsee minulle: yhdessäoloa, hyviä keskusteluja, vertaistukea, luottamusta
 14. Näin päädyin Vesaisiin: olen ollut Vesaisissa mukana nuoresta asti. Äitini toimi silloin Paimion osaston puheenjohtajana, ja siitä lähtien ollaan oltu monissa Vesais-seikkailuissa mukana
 15. Hauskin/hauskimmat muistoni Vesaisissa: perheleireistä on jäänyt parhaimmat muistot koko perheelle
 16. Parasta Vesaisissa on: ihmiset!

 

 

Ira Toppinen ja kaksi lasta hymyilee.

 

Ira Toppinen

 1. Nimi ja lempinimi: Ira Toppinen, lempinimenä on Irmeli
 2. Henkinen ikä: 25
 3. Fyysinen ikä: 49
 4. Perheeseeni kuuluu: mies Ismo ja kaksi tytärtä. Sekä kaksi kääpioluppakania ja tällä hetkellä 7 kissaa, joista viisi on 5 päivää vanhoja.
 5. Ammattini: sivistysjohtaja
 6. Pienenä ajattelin, että minusta tulee: presidentti
 7. Luonteeltani olen: nopeasti innostuva ja utelias
 8. Harrastukseni: vanhan koulun remontointi, jooga, politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen
 9. Olen onnellisimmillani, kun: saan tuunailla ja luoda uutta käsilläni
 10. Vanne kiristää päätäni, kun: vastaan tulee epäreiluutta eri muodoissa
 11. Uskaliainta, mitä olen tehnyt: hypännyt laskuvarjolla ja nauttinut maitotuotteita Intiassa
 12. Viisaus, jonka olen tähän ikään mennessä oppinut: asioilla on tapana järjestyä
 13. Ystävyys merkitsee minulle: Ystävien kanssa voin olla juuri sellainen kuin olen, ja voin jakaa heidän kanssa niin ilot kuin murheet.
 14. Näin päädyin Vesaisiin: En muita ihan tarkkaan, ehkä olemme osallistuneet ensin jollekin leirille ja toiminta on tempaissut mukaansa.
 15. Hauskin/hauskimmat muistoni Vesaisissa: Leirit, retket ja taitoniekkakilpailut
 16. Parasta Vesaisissa on: Se on meidän koko perheen yhteinen harrastus.

 

Kurkkaa myös aiemmat hallituksen ystäväkirjat klikkaamalla alla olevista linkeistä!

 

 

Emma-Julia Kola, järjestösuunnittelija, Vesaisten Keskusliitto