Blogit


6.5.2022

Vesaistoimintaa nuorisojäsenen silmin

Jenny Heikkilän profiilikuva.

 

Muutin perheeni mukana Orimattilaan vuonna 2012 ja liityimme samoihin aikoihin Hämeen Vesaisiin. Vesaisten toiminta oli siis osa lapsuuttani kerhojen ja erilaisten retkien sekä tapahtumien kautta. Olin jokin kesä itsekin järjestämässä keppihevoskerhoa ystäväni kanssa. Liekö siitä lähtenyt innostus osallistua toimintaan enemmänkin. 

Vuonna 2018 minua pyydettiin nuorisojäseneksi Hämeen Vesaisten hallitukseen. Olin 16-vuotias, eikä minulla ollut paljonkaan kokemusta järjestötoiminnasta. Minut otettiin kuitenkin avosylin vastaan hallituksen toimintaan ja pääsin opettelemaan kokeneempien jäsenten rinnalla tapahtumien järjestämistä ja muuta vastaavaa.

Alusta alkaen hyppäsin pyörittämään minulle tutuinta sosiaalisen median alustaa, Instagramia. Nykyaikana sosiaalisen median eri viestintäsovellukset ovat poikkeuksetta käytössä lähes jokaisella lapsella ja nuorella, joten jos haluaa kommunikoida vaivattomasti heidän kanssaan, on kannattavaa jalkautua alustoille, joilla nämä ikäryhmät elävät. Sieltä saa suorimmat ja rehellisimmät palautteet, kehitysideat sekä toiveet. Instagramin kautta sain tuotua myös suorat terveiset nuorilta jokaiseen kokoukseen. 

Koen, että nuorisojäsenistä on paljon hyötyä järjestöjen toiminnassa. Kun nuorille annetaan mahdollisuus osallistua toimintaan, he saavat arvokasta kokemusta ja oppivat tärkeitä taitoja. Nuoret tuovat toimintaan uutta näkökulmaa ja ajatuksia siitä, millaisista tapahtumista nuoret innostuvat. 

Aika hallituksen jäsenenä Hämeen Vesaisissa päättyi omalta osaltani viime vuodenvaihteessa elämäntilanteeni muututtua. Onneksi hallituksessa jatkaa edelleen seuraava nuorisojäsen. Tämän tekstin myötä haluan kannustaa nuoria osallistumaan aktiivisesti Vesaisten toimintaan ja tapahtumien ideointiin. Kokemuksien lisäksi saat varmasti hyviä muistoja ja uusia ystäviä.

 

Hämeen Vesaisten Instagram profiilin kuva.

Jenny Heikkilä, Hämeen Vesaisten nuorisojäsen