Blogit


21.9.2014

Vesidiscoa Rokualla

Arkirytmi on palanut, kun koulut on alkanut. Kuitenkin pieni virkistys retki tekee hyvää.

Pohjois-Pohjanmaalla Utajärven Vesaiset kokeilivat tänä syksyllä järjestää utajärveläisille vesidiscon. Testipaikkana oli Rokua health & spa:ssa. Rokuan alue on Suomen ainoa Geopark kohde, johon alueeseen kuuluu Utajärvi, Muhos ja Vaala. Rokuan alueen ainutlaatuinen luonto on syntynyt jääkauden jälkeen n. 10 000 vuotta sitten, josta löytyy hiekkaharjumuodostelmasta kauniit jäkäläkankaat, kirkkaita lampia ja suppia. Alueella on hienot maisema patikoida tai hiihtää. Enemmän voisi kertoa Rokuan alueesta, mutta tällä kertaa keskitytään vesidiscoon.

 

Arkirytmi on palanut, kun koulut on alkanut. Kuitenkin pieni virkistys retki tekee hyvää. Utajärven keskustasta lähtee linja-auto 20 minuutin ajomatkalle kohti Rokuaa.

 

Lapsiperheet ovat innoissaan, kun pääsevät uimaan. Tällä kertaa on havaittavissa enemmän innostusta kuin aikaisemmilla kerroilla, kun pääsee kokeilemaan vesidiscoa. Ryhmälle on varattu oma rauha vesidiscoilla terapia-altaalla.

 

Discomusiikit soi taustalla. Disco tunnelman toi, kun värivalot vaihtuivat altaan kattolampuista. Terapia-altaalla oli oma uinninvalvoja, joka huolehti vesidiscon turvallisuudesta. Kaikki lapsiperheet mahtuivat altaalle, joita oli noin 20 henkilöä.

 

Uintiaika menee hyvin nopeasti. Uinnin päätteeksi jäätelöt maistuivat kahviosta. Linja-auto matkalla järjestettiin ”bussionnenpyörä”, josta sai ”onnenpyöräsektoreista” viikonlopuksi karkkia. Itse onnenpyörää ei kuitenkaan tuotu bussiin vaan pienemmässä mittakaavassa toteutettiin.

 

Maija Paavola, Vesaisten Keskusliiton hallituksen jäsen