Tapahtumat - klikkaa lisätietoja!

Lankojen värjäystä etänä

Osallistu yhdessä lapsen kanssa helppoon lankojen värjäysprosessiin! Tässä värjäysprosessissa ei tarvita kattilaa tai kiehuvaa vettä, eli esikouluikäisetkin lapset pärjäävät aikuisen avustuksella hyvin.

30.5.2022 19:00–21:00
Zoom

Lankojen värjäykseen tarvittavia materiaaleja.

Ilmoittaudu mukaan lankojen värjäysiltaan Zoomissa maanantaina 30.5. klo 19 alkaen!


Osallistu yhdessä lapsen kanssa helppoon lankojen värjäysprosessiin, jossa teemme kokeellisen purkin, jonka edistymistä voitte seurata kuukauden ajan. Tässä värjäysprosessissa ei tarvita kattilaa tai kiehuvaa vettä, eli esikouluikäisetkin lapset pärjäävät aikuisen avustuksella hyvin.

Tästä etäkerhosta saat mukavaa yhdessä tekemistä heti lasten kesäloman alkuun: värjäytymisen prosessia voit seurata koko ajan ja mikä parasta itse värjäysaine löytyy jokaisen kotoa - biojätteistä! Lisäksi saat ensi syksyä tai talvea varten värjättyä itse sukka- tai neulelangat valmiiksi.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan lauantaihin 28.5. mennessä tämän linkin kautta: https://link.webropol.com/s/etakerho30-5-22. Tilaisuus järjestetään Zoom-etäyhteydellä. Linkki lähetetään tällä lomakkeella ilmoitettuun osoitteeseen maanantaina 30.5.


Tarvikkeet

- 50 grammaa valkoista sukkalankaa (75% villa ja 25% polyamidi)
- paksua ompelulankaa tai virkkauslankaa n.2 metriä
- 2 litran lasipurkki kannella
- kuumaa vettä kestävä purkki (pakaste- tai lasipurkki)
- lusikka
- 5 grammaa alunaa (jota voit esimerkiksi tilata netistä googlaamalla. Huom! suuret kilohintaerot! Voit käydä myös ostamassa alunaa esimerkiksi apteekista tai Taitokeskuksesta)
- Biojätevaihtoehdot:
* 20 grammaa sipulinkuoria TAI
* 40 grammaa kuivia mandariininkuoria (tai muu sitrushedelmä) TAI
* 50 grammaa kuivia avokadon kuoria + siemenen palasia (siemen pienistetään tuoreena palasiksi) TAI
* 50 grammaa käytettyjä kuivia teepusseja
Hyvä vinkki kuivattaa jätteet on asettaa uunipellille leivinpaperi, jonka päälle asettaa tuoreet kuoret tai teepussit kuivumaan.
- digitaalivaaka

Voit osallistua iltaan, vaikka biojätekeräys olisi vielä kesken tai haluat kokeilla värjäystä myöhemmin. Ohje on niin helppo, että onnistut varmasti, kun näet mitä teemme.
 
Tervetuloa mukaan!

PS. Tiesitkö, että vuoden 2022 käsityötekniikka on värjäys luonnonväreillä!
Siksi haluamme jakaa omat kokemuksemme teille. Ohje jonka esittelemme, ei ole meidän omakeksimä, vaan Taitoliiton ja Anna-Karoliina Tetrin resepti.

Jos kysyttävää ilmenee, voit ottaa yhteyttä Nooraan sähköpostitse: ihalainennoora1@gmail.com

Tilaisuuden ohjaavat Lyyli ja Noora Vesaisten Uudenmaan piiristä

Lisätietoja

Tapahtumapaikka

Zoom

Järjestäjä

Uudenmaan Vesaiset