Uutiset

Vantaalaiselle diplomi-insinööri Hannu Palmulle ”Vuoden Vesainen” valtakunnallinen vapaaehtoistyön kunniamaininta

24.3.2021

Vantaalaiselle Hannu Palmulle myönnettiin valtakunnallinen vapaaehtoistyön kunniamaininta kiitoksena yli 30 vuoden aktiivisesta järjestötyöstä lasten ja perheiden hyväksi.

Tiedote

Vesaisten Keskusliitto 24.3.2021

 

Hannu Palmu ulkona hiihtoladulla.

 

Vesaiset on valtakunnallinen elämyksiä ja mukavaa yhdessäoloa tarjoava koko perheen järjestö. Vesaiset muistavat vuosittain ”Vuoden Vesainen”-kunniamaininnalla erittäin ansioituneita vapaaehtoistoimijoitaan. Vuoden 2020 ”Vuoden Vesainen”-kunniamaininta myönnettiin lauantaina 20.3.2021 vantaalaiselle Hannu Palmulle Vesaisten Uudenmaan piiriin. Kunniakirja luovutetaan Vesaisten koulutuspäivillä, Vesaispäivillä, 18.9.2021. Hannu on diplomi-insinööri, jolle lasten ja perheiden harrastusmahdollisuudet ovat sydämen asia. Piiristä kerrotaan, että hän on todella ahkera tapahtumissa kävijä oli kyse sitten alueellisista tai paikallisista tapahtumista. Hän osallistuu vähintäänkin katsojana tai osallistujana lähes kaikkeen järjestön toimintaan. Usein Hannu on mukana myös talkoohommissa. Yhtäjaksoista vesaisuraa hänellä on järjestössä takana 31 vuotta. 

 

Hannu on ansioitunut myös järjestön hallinnon puolella. Hän on toiminut Vesaisissa aktiivisesti erilaisissa luottamustoimissa niin osasto- kuin piiritasollakin. Tällä hetkellä hän toimii Uudenmaan piirin puheenjohtajana, Vantaan Vesaisten sihteerinä, Keravan Vesaisten sihteerinä ja tiedottajana sekä Espoon Vesaisten taloudenhoitajana. Hän edustaa Uudenmaan piiriä myös Vesaisten valtuuskunnan kokouksissa.

 

Hannussa tiivistyy nöyryys, ahkeruus ja pyyteetön tekemisen ilo. Hän itse kuvailikin ”Vuoden Vesainen”-palkintoa leikkimielisesti ”Elämäntyö Oscariksi”, sillä hän on usein toiminnassa juuri se hiljainen taustalla puurtaja.

 

Hannu tulee erinomaisesti toimeen niin aikuisten kuin lastenkin kanssa. Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Marja-Liisa ”Maisa” Pyykkönen muistaa erityisesti erään hauska kesäretken Sipoon saaristoon.

 

- Olimme alkukesästä usein Vesaisten kanssa retkellä Mölandet-nimisellä saarella. Siellä Hannu vastasi tapansa mukaan niin saunan kuin grillipaikan nuotion tulille laittamisesta. Hannu on myös intohimoinen saunoja ja uimari. Mukana retkellä oli paljon lapsia, jotka viihtyivät hyvin vedessä. Siellä he Hannun kanssa uiskentelivat pitkään. Muut aikuiset katselivat rannalla, sillä he pitivät vettä liian kylmänä. Lapset eivät millään olisi päästäneet Hannua pois vedestä, vaan ehdottivat hänelle aina uutta kilpauintia tai halusivat esittää vielä yhden tempun. Lopulta kaikki tulivat hampaat kalisten löylyyn. Hetken päästä pitikin jo lähteä takaisin uimaan, muistelee Maisa.

 

Lisätietoja:

Petri Honkonen, puheenjohtaja, p. 040 8397776

Katja Koivukoski, liittosihteeri, p. 040 5338160

 

Psst! Uimarina ja saunojana tunnettu Hannu on profiloitunut myös hiihdon ystäväksi. Lue tämän linkin kautta Hannun blogikirjoitus maastohiihdon hienoudesta.

 

Lämpimät onnittelut Hannulle!